‚Změnili soupisku a nenahlásili ji.‘ Majitel Pardubic chtěl kontumaci zápasu Ligy mistrů, s žádostí neuspěl

Vedení extraligových Pardubic požadovalo kontumaci prvního zápasu čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů proti finskému týmu Lukko Rauma. Majitel Dynama Petr Dědek v rozhovoru pro web iSport.cz uvedl, že soupeř udělal nepovolenou změnu na zápasové soupisce. S požadavkem ale podle serveru Sport.cz neuspěl, vedení soutěže podnět odmítlo. Pardubice středeční utkání prohrály 4:6, odveta se bude hrát v úterý.

Aktualizováno Pardubice (Aktualizováno: 17:06 7. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Dynama Pardubice prohráli s finským týmem Lukko Rauma 4:6

Hokejisté Dynama Pardubice prohráli s finským týmem Lukko Rauma 4:6 | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: Profimedia

„Došlo ke změně v zápise a Lukko ji nenahlásilo na Ligu mistrů, ani nám. My jsme tuhle věc hledali v řádech soutěže, kde nic takového není. Soutěž se tím musí zabývat, došlo k chybě a my tenhle krok považujeme za zmatečný. Zápas by měl být kontumovaný,“ řekl Dědek.

Přímo na stadionu utkání sledoval i šéf soutěže Martin Baumann, kterého představitelé vedoucího týmu české extraligy o požadavku osobně informovali.

Podle představitelů LM ale zástupci Raumy nechybovali, když zápis před začátkem utkání změnili.

„Postupy byly plně v souladu s Řádem CHL a byly řádně splněny veškeré povinnosti, které uvádějí, že v případě zvláštních okolností, jako je zranění nebo onemocnění, ke kterým dojde během rozbruslení na ledě a před začátkem utkání, mají kluby povoleno provést výměnu hráče na soupisce před úvodním vhazováním,“ uvedla ředitelka komunikace Ligy mistrů Monika Reinhardová.

Výkon rozhodčích

Dědek byl vedle toho rozladěný i z výkonu rozhodčích v čele s hlavními Michaelem Tscherrigem a Stefanem Hürlimannem, kteří podle něj hrubě ovlivnili zápas.

Pardubice úvodní čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů nezvládly, s finským soupeřem prohrály 4:6

Číst článek

„Myslím, že to viděli všichni, jejich výkon byl na čtvrtfinále Ligy mistrů ostudný. Sem tam se stane, že něco přehlédnete. Ale když přijede náš kapitán k rozhodčímu s roztrženým rtem, zeptá se ho, proč nepískl faul, slyší, že tam nic nebylo. Po zápase se přišel omluvit, že udělal chybu, protože jsme měli mít čtyři minuty přesilovku. Jsem z toho rozladěný, tam těch nepřesností bylo tolik,“ uvedl Dědek.

Řadu chyb podle něj viděl i Baumann. „Volal od nás do centrály Ligy mistrů, kde mu potvrdili, že chyby tam jsou. Jenže co on s tím udělá, nic. Sám z toho byl nešťastný, spočítal asi sedm hrubých chyb,“ řekl Dědek, jenž ale zároveň uznal, že Dynamo do zápasu vstoupilo špatně.

V 17. minutě domácí prohrávali již 0:4. „Zaplaťpánbůh se na konci podařilo snížit a kluci si dali šanci i do odvety. Prohrát 4:6 znamená, že jsme pořád ve hře,“ dodal Dědek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme