Charles Leclerc a Carlos Sainz se brzy dohodnou s Ferrari

Charles Leclerc a Carlos Sainz se brzy dohodnou s Ferrari

Během posledních dnů se začaly objevovat informace ohledně prodloužení smluv pilotů Charlese Leclerca a Carlose Sainze. Ředitel Ferrari John Elkann ujišťoval, že dvojice v italském týmu určitě zůstane.

Zimní přestávka je pro všechny týmy příležitostí k projednání všech smluvních otázek týkajících se týmu. To se netýká jen pilotů, ale také inženýrů a dalšího personálu. Frédéric Vasseur, šéf týmu Ferrari, již dříve naznačil, že jednání o smlouvách budou probíhat především v zimě.

Tato jednání probíhají i s piloty Charlesem Leclercem a Carlosem Sainzem, jejichž smlouvy vyprší v roce 2024. Situace ohledně Monačana je jasná a obě strany si chtějí zajistit dohodu. Jak Ferrari, tak Charles Leclerc chtějí pokračovat ve vzájemné spolupráci navzdory všem problémům, které jejich vztah neovlivnily.

Dobré vztahy mezi Frédericem Vasseurem a Charlesem Leclercem ale diskusi usnadnily. Šéf týmu totiž přišel s velmi konkrétním plánem a strategií do budoucna. Aktuálně je na stole tříletá smlouva bez možnosti odstoupení a s možností prodloužení o další dva roky za určitých podmínek. Smlouva je tedy velmi důležitá pro rok 2026, kdy do formule 1 přijdou velké změny.

Z finančního hlediska monacký pilot získá významnou podporu, která se však postupem času bude zvyšovat. Dle posledních informací by jeho plat měl činit 50 milionů euro (1,2 miliard Kč – pozn. red.). To přispělo k tomu, že původně očekávaný dvouletý kontrakt se zvýšil na tři roky. Následná dvouletá opce bude využita pouze v případě, že dohoda uspokojí obě strany. Primárně to bude zahrnovat poskytnutí konkurenceschopného vozu Ferrari, což může umožnit oběma stranám pokračovat po dobu pěti let.

Situace ohledně Carlose Sainze je o něco složitější a možná o něco méně proměnlivá. Zdá se však, že Ferrari nepochybuje o své touze pokračovat se španělským pilotem a chce tak prodloužit novou dvouletou smlouvu. Ta Carlose Sainze udrží ve Ferrari až do roku 2026, kdy by se měl Španěl dočkat zvýšené finanční kompenzace.

O španělského pilota je zájem i z ostatních týmů na startovním roštu. Jeho zkušenosti, rychlost a spolehlivost pomohly týmu během náročné letní fáze s vozem SF-23 růst a zlepšovat se. O jeho služby má zájem několik týmů, mezi které patří hlavně Audi, jehož obdiv ke Španělovi je dobře zdokumentován.

Sdílejte na:
Zavřít