Konference Creative Edge představí umělou inteligenci v kontextu vizuální kultury

Dne 22. ledna 2024 v pražském CAMPu proběhne konference Creative Edge. Stane se místem setkání předních myslitelů, umělců a technologů se zájmem o AI. Hlavním lákadlem konference je Luba Elliott je britská kurátorka a výzkumnice specializující se na umělou inteligenci v kreativním průmyslu a dále německý umělec a světový fenomén Boris Eldagsen, který se proslavil mezinárodně oceněnou fotografií Pseudomnesia: The Electrician, kterou ve skutečnosti generoval skrze umělou inteligenci.

Creative Edge přinese nejnovější poznatky současnosti ze světa umělé inteligence ve spojení s předními českými a zahraničními odborníky a hosty v jednodenním formátu. Cílem je pomoci návštěvníkům vytvořit si jasnější představu o vlivu AI na vizuálni umění - architekturu, grafický design ale také na autorská práva.

Daria Hvizdalová, specialistka na umělou inteligenci, která s konceptem akce přišla, k tomu poznamenává: „Kreativní odvětví zažívají řadu otřesů spojených s vlivem AI a proto jsme se rozhodly spolu s týmem Fotograf.zone uspořádat konferenci, jejímž cílem je snaha demytizovat tuto oblast a objasnit potenciál umělé inteligence skrze zkušenosti lidí, kteří se jí dlouhodobě zabývají. Možná vysvětlit, že nejedná tolik o revoluci jako mnohem více o tranformaci.“

Kromě Eldagsena, který promluví o rozdílu mezi skutečně focenou a generovanou fotografií, konference přivítá řadu významných řečníků a řečnic, mezi které patří například výše zmíněná Luba Elliott nebo grafický designér Jan Brož a řada dalších. Přednášky, panelové diskuze, ukázky praxe se zaměří na širokou škálu témat, včetně etických aspektů AI v umění. Markéta Kinterová z Fotograf.zone jakožto, spolupořadatelka konference, dodává: „Chceme ukázat, jak AI obohacuje a mění naše vnímání, práci i myšlenky a že je především dalším nástrojem naší vlastní kreativity.”

Konference nabízí tři typy vstupenek – Basic (základní vstupné), Premium (vstup na celodenní konferenci s exkluzivní možností networkingu s hosty a partnery konference) a Academia (zvýhodněné vstupné pro studenty a akademiky), pro různé úrovně přístupu. Kapacita je velmi omezená, pouhých 100 míst. Bude probíhat v angličtině se simultánním překladem do češtiny. Konat se bude v Centru Architektury a Městského Plánování (CAMP) v Praze, což je ideální místo pro diskuzi o budoucnosti vizuální kultury.

Creative Edge představuje jedinečnou příležitost nejen pro profesionály a profesionálky, ale také studenty a studentky a nadšence. Přijďte se seznámit s nejnovějšími trendy a diskutujte se špičkami v oboru. Více informací najdete na webu creativeedge .ai.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Klíčová slova ČR-výtvarné-internet-počítače-AI-firmy-Punchline-Creative Edge

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
IT, telekomunikace
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.