Chci hrát do pětačtyřiceti, přeje si americký basketbalista v české lize

Přidat na Seznam.cz

Na české reálie si už zvykl americký basketbalista Lamb Autrey. Je sebevědomý, ale současně vyjadřuje respekt ke svým spoluhráčům i soupeřům. Momentálně působí v BK Ústí nad Labem a nezdráhá se vyjádřit k tomu, jaké má sportovní cíle.

Ilustrační snímek je z basketbalové ligy Ústí nad Labem-Nymburk (konec listopadu 2023).

Každá sezona se rozhoduje až v play-off. A mým snem je získat svůj první titul v české nejvyšší soutěži právě s Ústím. Jednoznačně říkám, že uděláme maximum, abychom vybojovali první místo,“ uvedl energicky Lamb Autrey při dotazu na jeho ambice.

Kromě něj nastupují za Ústí i další špičkoví basketbalisté. Třeba Ty Nichols přišel v létě z Děčína a dlouholetou stálicí týmu je Ladislav Pecka.

S Ty Nicholsem jsme se dříve neznali, ale když zářil v předešlých dvou letech v Děčíně, tak jsme hráli proti sobě. Prošel jsem vícero českými kluby a bavil jsem se Nicholsem už před svým příchodem do Ústí, kdy se naskytla šance, abychom se sešli v ústeckém dresu,“ vysvětlil Autrey.

Jen komplimenty má pro Ladislava Pecku.

S ním se mi hraje skvěle. Znám už ho devět let, co jsem v české lize. Je to fyzicky i herně hodně dobrý basketbalista. Typický bojovník a týmový hráč,“ vykládá Autrey.

Ve svých 34 letech je naprosto zkušeným borcem. Jak dlouho chce hrát vrcholový basketbal?

Možná až do pětačtyřiceti. Moje tělo se cítí na dvacet,“ říká s úsměvem.

A překvapuje odpovědí na otázku, jaké české jídlo má nejraději.

Guláš s knedlíkem. Ale chodím do fitcentra a pořádně trénuji. Kdybych přestal, tak budu tlustý, což nechci,“ dodává Autrey s dalším úsměvem.

Zdroj: autorský článek