ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 12296 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Pokřtili knihu o Karlu Svobodovi

0 jsk 8.12.2023

V pražské kavárně Lucerna proběhl křest knihy Žít – Karel Svoboda, kterou napsal o životě svého otce Petr Svoboda. Kmotry byli Felix Slováček, Marcela Holanová a syn Petra Svobody Sonny Ferdinand.

Akci si nenechala ujít řada osobností, kterou se známým skladatelem pojilo přátelství či profese, Felix Slováček, Petr Janda, Miloš Skalka, Milan Drobný, Magdalena Dietlová a další.

Obsáhlá obrazová monografie Žít představuje Karla Svobodu jako člověka zcela oddaného své práci, který si však zároveň dokázal vychutnávat život plnými doušky a nezkazil žádnou zábavu. Poodhaluje mnoho zajímavostí o jeho životě, dětství, cestě na vrchol, o šťastném rodinném zázemí i nesmírně smutném konci.

Vypráví o složitém vzniku Karlova nahrávacího studia i rekonstrukci vily v Jevanech, kde si vybudoval svůj soukromý ráj a tvůrčí prostor, o večírcích, které končily až nad ránem, o nekončících problémech tvorby na dvou stranách železné opony, i o posedlosti skládáním hudby, které bylo neoddiskutovatelným smyslem jeho života.