Půvabná blondýnka přivedla na svět za posledních dvanáct let šest dětí. Na pět z nich byla od porodu sama odkázaná na pomoc chůvy. S šestým potomkem přišla změna. Její manžel úspěšný hokejový gólman Saša Salák je s početnou rodinkou doma.

Rodiče na plný úvazek

Hokejista hrál dlouhé roky v Rusku, Finsku a Americe. Poslední roky se objevoval například i v pražské Spartě. Nyní je ovšem jeho úspěšná kariéra u konce, alespoň podle jeho manželky. „Pro Sašu je poslední syn prvním dítětem, o kterého se stará od narození. V minulosti byl aktivním hráčem, takže to ani nešlo. Konec kariéry ještě oficiálně neoznámil, ale jsem si jistá, že už se k hokeji nevrátí,“ prozradila pro Blesk Saláková.

Mimo manžela pomáhá v početné domácnosti šestinásobné mamince i chůva. „Děti mají pokojíky po dvou, ale je jasné, že jednou bude potřeba ještě větší. Máme hospodyni, která nám hodně vypomáhá. Jinak vše zvládám sama, ale opravdu je toho moc,“ přibližuje rodinné zázemí šťastná maminka.

Alexandr a Míša se vzali v roce 2010. Od té doby se jim narodilo šest dětí. Nejstarší syn je dvanáctiletý Frederick, následuje desetiletý Sebastian, osmiletá Charlotte Mia, sedmiletá Beatrice Anna, dvouletý Benjamin Hugo a Marvin, který se narodil letos v září.

Sen o velké rodině

Ještě před posledním porodem se Míša Saláková rozpovídala pro Kafe.cz o tom, co je vedlo mít tak početnou rodinu. „Já jsem poloviční jedináček, mám nevlastního bráchu. Muž má tři sourozence. Takže pocházíme z úplně jiných rodin. Oba jsme ale měli jasno, že dvě děti jsou málo. Na začátku jsme si mysleli, že tři budou tak akorát. Pak jsme si řekli, ze ani tři nestačí. Neměli jsme dáno, že budeme mít šest dětí, přicházelo to postupně. A teď jsme ve finále.“ Po porodu posledního potomka se její názor ovšem opět lehce pozměnil. „Přicházelo to postupně. Takže ani šest nemusí být konečné číslo. Musím ale říkat, že je. Protože vím, jak je už při počtu šest všechno složité. Kolik potřebují dětí času, kolik potřebuje rodina peněz a tak dále. I nový dům bychom si museli koupit. Ale kdybych mohla, měla bych třeba deset dětí. Je to nádhera! Ale je třeba přemýšlet, jak to bude, až budou starší,“ přiblížila své důvody pro magazín What.

Jak sama v rozhovoru pro Kafe.cz přiznala, starat se o jejich početnou rodinu je práce na plný úvazek a to pro ni i jejího manžela. „Náš běžný den v období kdy děti chodí do školy probíhá asi jako v každé rodině. Lpíme na společných snídaních, scházíme se společně u večeře, čteme před spaním knížky. Během dne, pokud nejsou děti ve škole, se jim věnujeme, doprovázíme na kroužky a sporty. Velkou výhodou je, že ani jeden z nás nemusí chodit do práce, takže se můžeme dětem věnovat naplno a nejsme omezení časem.“

Související články