Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2023 14:03
Čas čtení 0:43
Lucie Kotvalová

VIDEO: Jak mít sex? Nový film tě dostane svou upřímností. Ve kterých kinech ho můžeš vidět?

VIDEO: Jak mít sex? Nový film tě dostane svou upřímností. Ve kterých kinech ho můžeš vidět?
Zdroj: Film Europe
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Debut kameramanky a režisérky Molly Manning Walker s názvem Jak mít sex sklidil obrovský úspěch na festivalu v Cannes. Vidět ho můžeš i v českých kinech.

„Vtipný, promyšlený, ale zničující pohled na složitost ženského přátelství a sexualitu dospívajících.“

Doporučeno
„Duna: Část druhá bude akčnější a svalnatější,“ prozradil režisér Denis Villeneuve „Duna: Část druhá bude akčnější a svalnatější,“ prozradil režisér Denis Villeneuve 6. prosince 2023 15:27

Tak zní definice nového filmu režisérky, scenáristky a kameramanky Molly Manning Walker. Film s chytlavým názvem Jak mít sex zobrazuje trojici britských teenagerek a jejich divokou prázdninovou jízdu plnou alkoholu. Snímek sklízí pozitivní recenze a úspěch zaznamenal i na festivalu v Cannes. Na trailer se mrkni níže:

Do svého programu ho zařadila následující pražská kina: Edison Filmhub, Světozor, AtlasModřanský biograf nebo Komorní kino Evald. Film pak dávají například i v Kulturním domě Josefa Suka v Sedlčanech, v ústeckém kině Hraničář, v kině Štětí nebo v Městském divadle Žatec.

Kino Edison bude film dokonce 20. prosince v 19:00 promítat v rámci projektu Čtvrtá vlna. Feministický cyklus, za kterým stojí filmová kritička a distribuční dramaturgyně Tereza Domínová, divákům a divačkám každý měsíc předkládá film „natočený ženami, s fascinujícími ženskými postavami, které pomáhají posouvat genderové stereotypy“. Po promítání proběhne debata s novinářkou a filmařkou Apolenou Rychlíkovou.

Namístě je ovšem i trigger warning. Film zobrazuje sexuální násilí, tudíž si předem rozmysli, zda budeš ve stavu, ve kterém pro tebe bude bezpečné tento typ obsahu konzumovat.

 
Domů
Sdílet
Diskuse