Pátým trenérem na odstřel je v La Lize Benítez, klíčový může být prosinec

Pátým trenérem na odstřel je v La Lize Benítez, klíčový může být prosinec

Ve španělské nejvyšší soutěži byli v letošním ročníku dosud odvoláni čtyři trenéři. Jako první už na konci září skončil kouč Almeríe Vicente Moreno, následovali Paco López z Granady, Pacheta z Villarrealu a Jose Luis Mendilibar ze Sevilly. Nyní má být na řadě Rafa Benítez, i když podle tamních médií je opak pravdou.

Už v loňské sezoně to žádná hitparáda nebyla. Celta Vigo získala jen 43 bodů a obsadila až třinácté místo. Vedení klubu následně jmenovalo hlavním koučem Rafu Beníteze a slibovalo si posun k vyšším příčkám.

Nic ale nemohlo být vzdálenější pravdě. Celta má čtvrtou nejhorší defenzivu a také čtvrtý nejhorší útok. V patnácti zápasech vstřelila jen patnáct branek, přitom v ofenzivě by měla mít velkou sílu.

Iago Aspas ale zaznamenal jedinou branku, Jonathan Bamba a Anastasios Douvikas se trefili dvakrát a největším "držákem" je dosud Jorgen Strand Larsen s pěti góly.

JEDEN TRIUMF ZA 5 ZÁPASŮ? CITY NEJSOU V POHODĚ A VYHLÍŽÍ DE BRUYNEHO, KTERÝ SE MŮŽE VRÁTIT NA MS KLUBŮ

V lize Celta nevyhrála už jedenáct utkání v řadě, přitom doma s Cádizem rozhodně uspět měla. Po vyloučení hostujícího Chusta hrála přesilovku téměř hodinu, nakonec ale urvala jen bod po remíze 1:1. Doma nevyhrála už poosmé v řadě a vyrovnala tím svou nejhorší domácí sérii v historii klubu.

Ihned se tak začalo spekulovat o vyhazovu Rafy Beníteze, ten má ale podle deníku Mundo Deportivo židli naprosto stabilní. Nový prezident Mariano Mourino v něj má plnou důvěru a Beníteze vyhodit nehodlá. Z předešlých sezon ale moc dobře víme, že tato slova nemusí nic znamenat.

Klíčový může být pro Beníteze závěr roku, neboť Celta v následujících týdnech odjíždí na trávníky Vallecana a Villarrealu a doma přivítá Granadu. Jedná se o soupeře z druhé poloviny tabulky, se kterými je rozhodně možné bodovat.