Kam se poděla Amber Heard? Změnila si jméno a utekla za oceán

Už spor s Deppem nechme být 

Po soudu, který následoval po rozvodu slavného páru, si Amber Heard stála za svými obviněními z fyzického a sexuálního zneužívání Johnnym Deppem, která on popřel. V prohlášení na Instagramu uvedla, že verdikt byl „velmi těžké rozhodnutí“ a poznamenala, že „její život, jak ho znala, byl zničen“ v soudním procesu. Obě strany se proti verdiktu odvolaly a Heard nakonec Deppovi celých soudem určených 10,3 milionu dolarů nezaplatila. Místo toho Depp v prosinci téhož roku souhlasil s tím, že mu Heard vyplatí 1 milion dolarů a případ tím bude urovnán, jak uvedl časopis People. Podle jednoho z dalších zdrojů dal Johnny Depp údajně peníze pěti charitativním organizacím, mezi které patřily Make-A-Film Foundation, The Painted Turtle, Red Feather, Tetiaroa Society a Amazonia Fund Alliance.

Presumpce viny: komu pomluvy zničily kariéru v Hollywoodu

elle.cz

Kam se ale poděla Amber?

Po soudu, v létě 2022, Amber Heard prodala svůj dům v Yucca Valley za zhruba 1,05 milionu dolarů a podle The New York Post se přestěhovala z Kalifornie do Španělska. Nejprve si pronajala dům na Mallorce a změnila si jméno. Toužila zmizet z dohledu médií i dychtivých očí veřejnosti. Pod jménem Martha Jane Cannary si pronajala luxusní dům v historickém městečku Costitx ve vnitrozemí ostrova. A pokud máte pocit, že vám jméno Martha Jane Cannary něco říká, máte pravdu. Bylo to skutečné jméno ženy později známé jako Calamity Jane. Pod novou identitou začala obývat dům o rozloze více než 1500 metrů čtverečních, kterému nechyběl infinity pool a domácí kino s nádherným výhledem na pohoří Tramuntana. I přes změnu identity na Mallorce herečku každý poznal. Ale do místní komunity prý zapadla hladce a bylo jí dopřáno soukromí. „Všichni se k ní tady chovají jako k ostatním. Ve skutečnosti je v tomhle městě měsíce, aniž by to někdo věděl,“ řekl tehdy španělskému deníku El Mundo jeden z obyvatel městečka.

Hraje ještě?

Ano, navzdory tomu, že se z Ameriky přestěhovala do zámoří, Amber stále hraje. Podle serveru IMDb se objevila v thrilleru In the Fire z roku 2023. Je také v postprodukci pro Aquaman and the Lost Kingdom, druhém filmu o Aquamanovi, ale na svém profilu na IMDb žádné další projekty nemá. Veřejnost se po soudu s Johnnym Deppem proti jejímu dalšímu účinkování v Aquamanovi ostře bouřila. Začátkem tohoto roku ale Heard řekla, že v hraní rozhodně plánuje pokračovat. „To, čím jsem si prošla a co jsem prožila, mou kariéru nevybudovalo. A taky ji to nezničí. Chci prostě jen točit filmy a být oceňována jako herečka.“ A uzavřela: „Nechci být ukřižována, abych teprve pak byla oceněna.“

Děti na objednávku: Proč si celebrity najímají náhradní matky?

elle.cz

Stala se matkou

Co je ale mnohem zajímavější než Ambeřina herecká kariéra, je skutečnost, že se stala matkou. Herečka má dceru Oonagh Paige, která se narodila 8. dubna roku 2021. Heard však o své dceři světu řekla až tři měsíce po jejím narození. „Před čtyřmi lety jsem se rozhodla, že chci mít dítě. Chtěla jsem to udělat podle svých podmínek. Nyní oceňuji, jak radikální je pro nás jako ženy tímto způsobem přemýšlet o jedné z nejzásadnějších částí našich osudů,“ napsala k první instagramové fotce, kde veřejnosti poprvé představila svou dcerku. Její příspěvek pokračoval: „Doufám, že se dostaneme do bodu, kdy je normální nemít prsten, abychom měli postýlku. Do mého soukromého života nikomu nic není. Také ale chápu, že povaha mé práce mě nutí to oznámit. Moje dcera se narodila 8. dubna 2021. Jmenuje se Oonagh Paige Heard. Ona je začátek zbytku mého života.“ Snímek, na kterém se mazlí se svou maličkou dcerkou, zveřejnila v červenci roku 2021. I když neřekla, jestli Oonagh porodila sama nebo se narodila prostřednictvím náhradní matky, média i veřejnost se podle jejího vyjádření kloní spíše k tomu, že byla malá Oonagh odnošena někým jiným. Amber měla sice na ostrově dostatek soukromí, ale těhotenství by před novináři zřejmě neutajila.

Hlavně klid

V těchto dnech žijí ona a její malá dcera relativně klidný život. Portál uvedl, že když se jí španělští reportéři zeptali na její nový život v zemi, Heard odpověděla španělsky: „Miluji Španělsko, moc.“ Mezitím se z Mallorcy měla přesunout do hlavního města, Madridu. Ráda by tady prý zůstala. Zdála se také být nadšená, že se vrátila k hraní a že ji fanoušci během filmového festivalu v italské Taormině krásně uvítali. Napsala, že byla „tak dojata“ přijetím své osoby i jejího nejnovějšího filmu. Místní řekli, že Heard „mluví španělsky s mexickým přízvukem“ a bere svou dceru na hřiště „jako každá jiná matka“. Zdá se, že Amber Heard našla po vysilujícím období svůj klid a nový smysl života, a víc se toho o ní teď nedozvíme. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Zdroj: Womensheathmag.com, Instagram, imdb.com, majorcadailybulletin.com