John Wick v thajských uličkách! Akční nářez nešetří brutalitou, krví a originální choreografií

Hlavní hrdina prý masakruje nepřítele svou vlastní kostí!

Zdroj: StudioCanal

Francouzský režisér Xavier Gens, jež stojí za Hitmanem z roku 2007, a také za výborným seriálem Gangs of London, přináší akční nářez ve stylu Johna Wicka a indonéského Zátahu. Alespoň to tedy slibují některé první ohlasy a distributor filmu. Premiéra je už za rohem, mrkněte na trailer.

Snímek sleduje Sama, který si odseděl několik let ve vězení. Po propuštění na podmínku ho však dostihne jeho minulost a raději se dá na útěk. Po pěti klidných letech v Thajsku se mu podařilo založit rodinu, o níž vždy snil. Místní mafiánský boss Narong ho však znovu donutí k pašování drog. Když se chce Sam vzepřít, a skoncovat s kriminální činností, Narong nemá s ním ani jeho rodinou žádné slitování. Netuší ovšem, že v Samovi probudil touhu po kruté pomstě.

Čtěte také: Pan a paní Smithovi na další společné misi! Trailer má i padoucha z nového Batmana

Sama hraje bývalý profesionální kickboxer Nassim Lyes, a režisérem filmu je Xavier Gens, jež v minulosti natočil hned několik epizod první řady Gangs of London. Tvůrcem tohoto výborného seriálu je shodou okolností Gareth Evans, režisér akčního Zátahu, ke kterému je Gensova očekávaná novinka často přirovnávána.

Krví se rozhodně nešetřilo a film se svou brutalitou blíží některým indonéským akčním řezničinám. Zlikvidovat nepřítele s kostí trčící z vlastní ruky, to se opravdu často nevidí. Bavil jsem se,“ píše ve svém čtyřhvězdičkovém hodnocení ricci.s na ČSFD.

Xavier Gens vytvořil energický a strhující film, v němž předvedl jednu z nejpůsobivějších bojových choreografií, jakou jsme kdy viděli,“ řekl Scott Shooman, šéf filmové skupiny AMC Networks.

Mayhem! (dříve Farang) měl premiéru ve Francii a dalších zemí už letos v létě, ve Spojených státech se objeví vybraných kinech 5. ledna 2024, a ve stejné době také v digitální podobě.

Zdroj: IFC Films