Chrudimské noviny Chrudim začala sérii venkovních utkání další výhrou, tentokrát to odnesla Jaroměř!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudim začala sérii venkovních utkání další výhrou, tentokrát to odnesla Jaroměř!

Jaroměř – Poslední kolo první poloviny základní části odehráli chrudimští hokejisté na ledě v Jaroměři. Proti týmu, který v minulé sezóně obsadil celkové 5. místo, jsme chtěli prodloužit vítěznou sérii na 7 výher v řadě. To se povedlo a díky výhře 4:2 si upevňujeme krásné 4. místo průběžné tabulky krajské hokejové ligy.

Chrudim odcestovala do Jaroměře pouze se 14 hráči do pole. Pro náš tým celkem nezvyk, ale zdravotní komplikace, osobní důvody nebo také v neposlední řadě nedělní utkání našich nadějných juniorů znamenalo, že si chrudimští hokejisté museli poradit. Vstup do utkání se hostujícím celku povedl na výbornou. Skóre otevřel po velkém tlaku první přesilovkové formace přesnou střelou od modré čáry Tomáš Linhart. Na zkušeného spoluhráče navázal o minutu později krásným gólem útočník Nicolas Langr, který po čistě vyhraném buly vymetl pavučinky v horním rohu domácího brankáře. Chrudim následně pokračovala ve hře, která naše hokejisty zdobí v posledních utkáních. Jaroměř se těžko probíjela do výraznějších šancí. Ve druhé třetině Chrudim navíc mohla navýšit své vedení, jenže střely obránců Felcmana a Pejzla skončily na tyči domácí branky, velkou šanci také spálil Zdeněk Formánek. A tak i po 40. minutách hry svítil na světelné tabuly stav 0:2 z pohledu domácích. 
 
Bohužel na začátku třetí třetiny vypadli chrudimští hokejisté z tempa a domácí toho dokázali využít. Nejprve jinak bezchybný Dominik Cvrček v brance Chrudimi přišel o kotouč za brankou a domácí Jaroslav Kašpar měl už jednoduchou práci. Vyrovnání se Jaroměř dočkala ve 46. minutě, kdy kotouč za Cvrčkova záda dorazil Rind. Chrudimští hokejisté se však naštěstí stihli včas vzpamatovat, ve 48. minutě vrátil vedení svému týmu Martin Kostka a Jaroměř se opět těžko dostávala do větších šancí. V 56. minutě navíc využil chybné rozehrávky Jaroměře David Cvrček a přesnou střelou uzavřel gólový účet utkání. Chrudimští hokejisté se tak mohli opět se svými fanoušky radovat z vítězství.
Petr Dejnožka

Reklama