bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fanouškům Red Wings tuhla krev v žilách. Kapitán Detroitu zůstal nehybně ležet na ledě

10. prosince 2023, 9:00

Jan Vojkůvka

Byl to děsivý moment, k němuž došlo během první třetiny zápasu mezi Detroitem a Ottawou (1:5). Kapitán domácích Dylan Larkin bojoval před brankovištěm soupeře o možnou dorážku, místo toho však schytal tvrdý úder na hlavu, dostal se do kleští dvou protihráčů a skončil bezvládně ležet na kluzišti.

Zrovna probíhala 14. minuta utkání mezi Detroitem a Ottawou v Michiganu, když došlo ke skutečně ošklivé situaci. Kapitán domácího týmu Dylan Larkin během přesilovky zaujal postavení před brankovištěm a dostal se do souboje s několika protihráči o puk. 

Ležícího brankáře Korpisala překonat ale nedokázal, ještě než trefil puk, schytal od Mathieua Josepha tvrdý úder zezadu do hlavy. Larkin se v tu chvíli předklonil, načež schytal pro změnu zepředu krosček od Parkera Kellyho.

Sedmadvacetiletý rodák z Waterfordu v Michiganu se v tu chvíli dostal doslova do svěráku mezi dva protihráče a jakmile došlo k uvolnění tlaku, sesypal se k ledu a zůstal bezvládně ležet na břiše. Zatímco kolem ležícího Larkina docházelo k několika šarvátkám, v řadě fanoušků Red Wings by se krve nedořezalo.

Pro Larkina byla dokonce na led přivezena nosítka, jelikož to nevypadalo, že by byl schopný odejít po svých. Hlavní obavy panovaly zejména o krční páteř zkušeného hokejisty, jenž měl s krkem už dříve poměrně dost problémů a úder Josepha zezadu do hlavy byl hodně nepříjemným nárazem, který mu právě s krkem výrazně hnul. 

Byť se Larkin nakonec po ošetřování na ledě dokázal postavit a nevyužil přivezená nosítka, o alespoň ucházejícím stavu se ani zdaleka nedalo hovořit. S velkou pomocí spoluhráčů odjel do kabiny, přičemž byl pořádně otřesený, sotva se držel na nohou a vypadal, že každou chvíli omdlí. Zápas pro něho pochopitelně skončil a Red Wings nyní musí doufat, že se nebude jednat o vážné zranění a jejich kapitán se dokáže dát dohromady.

Situace měla dohru už ve chvíli, kdy Larkin ležel bezvládně na ledě. Jeho spoluhráč David Perron si spletl protihráče a agresivně vyrazil proti Arťomovi Zubovi, jenž stál nad ležícím Larkinem. Soupeře trefil krosčekem do hlavy, za což dostal trest ve hře za pokus o zranění protihráče.

Informace o rozsahu zranění Dylana Larkina nejsou dostupné. Trenér Detroitu Derek Lalonde se odmítl na dotazy na stav jeho svěřence vyjádřit. Pouze sdělil, že probíhají vyšetření.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.