Hlavní obsah

Kapitán v bezvědomí. V Detroitu vzplály emoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky za každého dalšího českého hráče v NHL. Jiří Smejkal si v noci odbyl debut v dresu Ottawy na ledě Detroitu. K výhře hostů 5:1 přispěl ve svém bývalém působišti gólem i Dominik Kubalík. Po zápase se ale nejvíc mluvilo o vážném zranění kapitána Red Wings Dylana Larkina.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Centr Detroitu Dylan Larkin musel být ošetřován zdravotníky přímo na ledě

Článek

Už v první třetině ve skrumáži před brankou Senators krosčekoval amerického útočníka do hlavy Mathieu Joseph a soupeře ještě před pádem na led trefil z opačné strany Parker Kelly. Larkin bezprostředně po zákroku upadl do bezvědomí. Asi po minutě naštěstí přišel k sobě a z hřiště odjel v doprovodu spoluhráčů po svých.

„Je zřejmé, že jsme velmi znepokojeni. Bylo strašné vidět ho v bezvědomí na ledě,“ řekl kouč Red Wings Derek Lalonde, ale upřesňující zprávy o Larkinově stavu nedodal.

Joseph i Kelly dostali dvouminutové tresty za hrubost, na opačné straně se však předčasně pakoval do kabin David Perron, který krosčekem na hlavu v přerušené hře nesmyslně napadl Arťoma Zuba, jenž stál vedle Larkina.

„Pro všechny na ledě to je děsivé, když vidíte někoho v bezvědomí. Zvlášť, když je to váš kamarád a kapitán. Vyděsilo to i jeho rodinu, byla tam spousta emocí,“ tvrdil bek Red Wings Ben Chiarot. Kvůli Larkinovu zranění a Perronovu vyloučení měl Detroit, který nasadil sedm obránců, k dispozici jen devět útočníků.

Na začátku třetí třetiny se pak do Josepha na vhazování pustil pěstmi Christian Fischer. „Dylan je náš kapitán. Každý chlap v šatně by se ho zastal,“ tvrdil útočník Red Wings, které ale rozjitřené emoce převálcovaly.

„Hlavně si přejeme, aby byl Larkin v pohodě,“ řekl ottawský Claude Giroux.

Reklama