Kreativní a praktické. Jak dodat interiéru originální vzhled pomocí polykarbonátových desek a plexiskla?

 Komerční sdělení 
10. prosince 2023 11:39 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pevný polykarbonát je všestranný materiál, který se používá pro nárazové štíty, balkónové stříšky nebo konstrukce proti vloupání Plasticexpress
Pevný polykarbonát je všestranný materiál, který se používá pro nárazové štíty, balkónové stříšky nebo konstrukce proti vloupání. Ale to není všechno! Díky vysokému stupni průhlednosti se plastové desky úspěšně uplatňují v kancelářích a domácích interiérech. Podívejte se, jak zařídit prostor pomocí polykarbonátu!

Pevný polykarbonát je všestranný materiál, který se používá pro nárazové štíty, balkónové stříšky nebo konstrukce proti vloupání. Ale to není všechno! Díky vysokému stupni průhlednosti se plastové desky úspěšně uplatňují v kancelářích a domácích interiérech. Podívejte se, jak zařídit prostor pomocí polykarbonátu!

Pevné polykarbonátové desky pro interiéry - nejen příčky!

Fyzikální vlastnosti pevného polykarbonátu znamenají, že desky z tohoto materiálu neustále vytlačují tradiční zasklení. Polykarbonátové konstrukce mají 25krát větší odolnost proti nárazu než sklo, zatímco jejich hmotnost je dvakrát nižší! Díky tomu je rozsah použití čirého plastu prakticky neomezený. Jak lze tedy využít potenciál tohoto materiálu při navrhování interiérů domů a kanceláří? Zde je několik nápadů, které vás mohou inspirovat.

  • Příčky - plný polykarbonát na míru lze použít pro pracovní kóje nebo obývací stěny. Pokud chcete oddělit pracovní zónu nebo uspořádat prostor pro odpočinek, průhledná stěna vám usnadní organizaci interiéru.
  • Desky a kryty stolů - polykarbonát je díky své výjimečné mechanické pevnosti vhodný pro výrobu desek a krytů stolů. Pokud chcete chránit psací stůl nebo stůl před poškrábáním, můžete použít průhledný překryt, který chrání povrch a zároveň nezakrývá přirozenou strukturu nábytku. To je důležité zejména v případě, že je vestavba vyrobena z masivního dřeva.
  • Ochranné podložky pod židle - polykarbonátové desky lze použít pod otočná křesla nebo běžné židle. Překryvy poskytují účinnou ochranu proti poškrábání dřevěných parket.
  • Čela kuchyňských skříněk - pevný polykarbonát a plexisklo čiré na míru jsou materiály, které vykazují vysokou odolnost vůči vlhkosti a teplotním výkyvům, a jsou proto vhodné jak do kuchyní, tak do koupelen. Lze je použít jak na čela, tak na posuvné dveře.
  • Podhledy - efektní a zároveň funkční řešení problému nerovných stropů.

Použití tradičního zasklení s sebou nese určitá technická omezení. V případě plastů je jediným omezením vaše fantazie. Plastové desky na míru Plasticexpress.cz lze libovolně řezat, frézovat nebo termoplasticky tvarovat - mechanické zpracování nemá vliv na jejich vlastnosti a nesnižuje jejich mechanickou pevnost.

Polykarbonátové desky pro interiéry - tipy pro údržbu

A jak se starat o plastové deskové konstrukce, abyste se mohli těšit z bezchybného designu interiéru co nejdéle? Musíte vědět, že pevný polykarbonát je materiál s hladkým povrchem, takže se z něj snadno odstraňují nečistoty. Postačí otírání měkkou stranou houbičky a prostředkem na mytí nádobí, utěrkou z mikrovlákna nebo čištění parním čističem. Polykarbonátové desky jsou robustní a odolné - investice na dlouhá léta!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod