Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
10. prosince 2023 14:05
Čas čtení 0:47

Obrovský úspěch pro český florbal! Ženský tým po 12 letech veze medaili z mistrovství světa

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Obrovský úspěch pro český florbal! Ženský tým po 12 letech veze medaili z mistrovství světa
Zdroj: Český florbal/se svolením

České florbalové reprezentantky v Singapuru vybojovaly bronz. Jedná se tak o historicky druhý cenný kov z ženského světového šampionátu.

Tým pod vedením Lukáše Procházky ve složení Christianová (Remešová), Beránková, Šupáková, Plášková, Jiráková, Staňková, Mechlová, Řepková, Krupnová, Suchá, Ratajová, Keprtová, Brucháčková, Chudá, Kubečková, Trojánková, Maroszová, Klubalová, Lechnerová nastoupil do zápasu se Švýcarkami po porážce s Finskem.

Jako první zaútočil ve 30. minutě a dostal se tak do vedení. Největší drama přineslo třetí dějství. Nejprve dostala Češky do vedení kapitánka Eliška Krupnová. Švýcarky poté dokázaly srovnat v přesilovce, avšak náskok vrátila Denisa Ratajová a nakonec si rozhodující trefu krátce před koncem připsala Keprtová ve spolupráci s Brucháčkovou.

I když se švýcarským hráčkám povedlo v poslední minutě snížit náskok, další trefu za záda skvěle chytající Jany Christianové už nedostaly. Utkání tak skončilo 4:5 ve prospěch českého týmu.

MS žen 2023: Švýcarsko vs. Česko, zápas o bronz, 10. 12. 2023. Indoor Stadium, Singapur, Singapur.
MS žen 2023: Švýcarsko vs. Česko, zápas o bronz, 10. 12. 2023. Indoor Stadium, Singapur, Singapur. Zdroj: Český florbal/se svolením/Martin Flousek

„Mísí se ve mně únava spojená s obrovskou úlevou. Potřebovali jsme z holek svalit tíhu těch předchozích mistrovství. Byl to strašně těžký úkol, o to horší po semifinále, které se nám vůbec nepovedlo. Z velké části je to úleva, protože tento balvan jsme potřebovali odvalit. Především cítím radost za holky. Vidět konečně Elišku Krupnovou, Denisu Ratajovou, Nelu Jirákovou či Janu Christianovou šťastné, že to konečně dotáhly do vítězného konce, je to, proč jsme do tohoto projektu šli,“ hodnotil trenér Procházka v tiskové zprávě.

Domů
Sdílet
Diskuse