Vítězkou 11. ročníku světové talentové soutěže je famózní učitelka s ADHD Anna Slížová

První dojmy vítězky show Česko Slovensko má talent 2023 Anny Slížové

Jedenáctá řada souboje talentů česko-slovenské verze nejúspěšnější světové show zná svého vítěze! Pohádkovou výhru 40 tisíc eur získala Anna Slížová. O jejím prvenství rozhodli diváci pomocí SMS.

Vyhraje osmý Slovák, do třetice Čech, nebo podruhé cizinec? Ptali jsme se na samém začátku čtrnácti castingových dílů 11. ročníku nejúspěšnější světové show. Teď už odpověď známe! Vítězkou se stala čtyřiadvacetiletá učitelka na základní umělecké škole Anna Slížová.

Napětí letošního ročníku nebralo konce do poslední vteřiny. Sedm z osmi finalistů vybrali porotci, jeden vzešel ze semifinále prostřednictvím SMS hlasování publika. Také o vítězi ve finále rozhodli samotní diváci. „O nás vůbec, ale vůbec nejde,“ zopakoval během přímého přenosu finále Jaro Slávik. Tou ze všech nejlepší, nejsympatičtější a svým talentem nejzajímavější byla podle hlasů lidí v jedenáctém ročníku Anna Slížová.

První reakce a emoce vítězky

„Děkuju všem. Stále tomu nevěřím,“ sdělila bezprostředně po vyhlášení výsledků dojatá vítězka, která okouzlila v rudých šatech se slavnou operní písní skladatele Ennia Morriconeho. Do velkého finále ji poslal prostřednictvím Zlatého buzzeru hostující pátý porotce Ego. „Konečně talent. Máte dokonale zpracovanou techniku. Bylo to zabijácké,“ chválil ji tehdy. „To byla taková exploze. Vy jste na hranici geniality,“ vysekl jí poklonu i obávaný kat Jaro Slávik poté, co Anně celý sál tleskal vestoje a dohnal ji bouřlivými ovacemi k slzám.

Dojetí a pláč štěstí a radosti nechyběly ani poté, co moderátoři David Gránský a Jasmina Alagič Vrbovská vyřkli rozhodnutí diváků. „Vítězem se stává Anna Slížová,“ zaznělo sálem, v němž v tu chvíli nikdo ani nedutal, a překvapená zpěvačka na chvíli oněměla. Její cesta k úspěchu však nebyla jednoduchá. Vedla přes castingy, v nichž má každý soutěžící pouhou jednu šanci předvést svůj výkon. Počiny těch letošních hodnotila hvězdná porota ve známém složení: Jakub Prachař, Marta Jandová, kterou od září mohli diváci sledovat také v pohádkovém seriálu Eliška a Damián, Diana Mórová a Jaro Slávik. Potřetí se po moderátorském boku Davida Gránského objevila Jasmina Alagič Vrbovská. Novinkou letošního ročníku byl pátý porotce, který se s každým dílem měnil – viděli jste rappera Ega, herce Štěpána Kozuba, Vojtu Dyka či Čekyho (Mariána Čekovského), který se do poroty rád po roce vrátil.

Anna tak všem dokázala, že ani vrozená neurovývojová porucha pozornosti pro ni není překážkou a každý si může splnit svůj sen. V dětství to s diagnózou ADHD neměla moc snadné. Proto je teď jejím cílem být lepším člověkem a učitelem, než s jakými se ona na základní škole setkala. „Nechci nikoho odsuzovat, snažím se najít si k žákům cestu,“ svěřila se Anna v castingovém kole. Svou účastí v talentové soutěži chtěla inspirovat nejen žáky umělecké školy. To se jí stoprocentně povedlo.

O výhru se chce Anna Slížová podělit

Netrvalo dlouho a Anna předvedla, že kromě zlata v hrdle má i dobré srdce. „Nyní vám už umím s jistotou říci, že část sumy, kterou jsem vyhrála, bych darovala nadaci, pro kterou jsem zpívala benefiční koncerty, paní Mišce Hulíkové z Trnavy. Druhou část bych věnovala mé kamarádce z konzervatoře, která má nemocnou dcerku. Bohužel, zpívala jsem pro ně, ale pomoci jim umím jen takhle,“ odpověděla sympatická Slovenka pokorně pro TV Joj.

Český Justin Bieber bodoval u poroty

U porotců, alespoň podle hodnocení a projevené náklonnosti, výrazně bodoval teprve dvanáctiletý Matěj Plšek z Mohelnice. Od devíti let hraje v kapele se svým tátou a jeho dvěma kamarády.

„Už jsi někde zpíval? Třeba nějaké holce?“ optala se ho Marta Jandová při castingovém kole. „V O2 aréně,“ odpověděl jí bezprostředně talentovaný klučina, který do show už jako hvězda vlastně přišel. Zpíval s Pokáčem, zvítězil v soutěži Hlas Česka, dvakrát zahrál s kapelou Mirai před vyprodanou pražskou O2 arénou. „Kapela Mirai vyhlásila soutěž o lístky a setkání s nimi. Já jsem vyhrál lístky i toto setkání,“ popsal Matěj, jak díky náhodě na velké pódium přišel. Při setkání kapele předvedl svůj talent a bylo jasno.

Právě mladý zpěvák Matěj Plšek obsadil druhé místo. Na třetím se umístila zpěvačka Viera Kotvasová.

Ani v letošním Talentu nechyběla zvířata, zpěváci či tanečníci. Nejen porotce zaujalo například číslo španělského fakíra či sesterského dua. K radosti Jara Slávika letošní ročník Talentu navštívilo i několik vynalézavých kouzelníků.

Zlatý Pátrovič udělen hned v prvním díle

Připomeňme, že speciální ocenění za sebevědomí bylo pojmenované po soutěžícím Jozefu Pátrovičovi, který se zúčastnil takřka každé série. Jde o sošku, již mohl každý porotce udělit jen jednou, a to tomu soutěžícímu, který sice dělá něco, čemu ne zcela rozumí, ale je v dané činnosti jedinečný a přesvědčivý. Smutnou zprávou pro všechny fanoušky soutěže bylo, když pan Pátrovič na podzim zemřel.

Vítězové jednotlivých ročníků Talentu:

2010 - Dae Men (akrobatické duo, ČR)

2011 – Atai Omurzakov (robotický tanec, Kyrgyzstán), kterého díky Talentu lidé poznávaji i v jeho rodném Kyrgyzstánu

2012 – Jozef Pavlusík (operní zpěv, SR)

2013 – Miroslav Sýkora (operní zpěv, SR)

2015 – Gyöngyi Bodišová (zpěv, SR)

2016 – ACT 4 Slovakia (krasojízda na kole, SR)

2018 – Nikoleta Šurinová (bubnování, SR)

2019 – Margaréta Ondrejková (zpěv, SR)

2021 – Diamonds (taneční skupina, ČR)

2022 – Nikola Kusendová (zpěv, SR)

2023 – Anna Slížová (zpěv, SR)

Připomeňte si první setkání Anny Slížové s porotou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.