Sleduj nás

To je paráda! rozplývá se Dana White. Fackování je v Americe nový nejoblíbenější sport

To je paráda! rozplývá se Dana White. Fackování je v Americe nový nejoblíbenější sportFOTO: UFC

Bizarní věci lidi táhnou, což je ten důvod, proč se Dana White rozhodl založit Power Slap. A teď se bije do prsou, jak velká věc se mu povedla.

Úvodní rok nové fackovací soutěže je prakticky za námi a my už teď víme, že trhal rekordy ve sledovanosti. Jen v Americe o facky projevilo zájem více lidí jak o UFC či WWE dohromady, což je ohromný úspěch, který se nedá popsat slovy. Tyto ověřené značky jsou v oběhu několik dlouhých let a na svůj vstup na výsluní si musely nějaký čas počkat.

„Tohle byla naprostá trefa do černého!“ bil se do prsou pyšný promotér Dana White, který od začátku věřil, že zápasy ve fackované budou budit obří zájem. „Když se podíváte na ta čísla, zůstane vám nad nimi rozum jenom stát. I já samotný jsem byl překvapen. Očekával jsem skromnější začátek, ale my jsme nejsledovanější právě založená organizace na celém světě,“ těšilo jej.


„Na sociálních sítích se nemluví o ničem jiném. Předčili jsme WWE, což je něco neuvěřitelného… Jen pro představu, naše příspěvky na TikToku mají v průměru 10 milionů zhlédnutí, WWE má 1,5 milionu, UFC ani ne milion, NFL kolem půl milionu. To je neskutečné, co jsme dokázali. A bude to ještě lepší!“ slibuje si od své asociace velké věci.

White je sice spokojený, ale na druhou stranu zde padl i názor, že všechna ta videa nyní lidé sledují, protože se nestačí divit, jakou bizarnost někdo mohl pustit do světa. Té kritiky je vskutku hodně a zranění přibývá. Na fackovanou se prakticky nemůžete ani připravovat, a kdo se o to pokouší, ten riskuje otřesy mozku i doma.


Je toto skutečně ten druh zábavy, který by měl být veřejně vysílán? Touto otázkou se bude opět zabývat Nevadská atletická komise, která Power Slapu loni udělila povolení a která jej v příštím roce musí znovu potvrdit. Knokauty zde totiž padají jako na běžícím páse a poranění mozku přibývá.


Další články