Exsparťan Nita se v Süper Lig rozkoukal velice rychle a fanoušci Gaziantepu za ním stojí i v horších časech

Exsparťan Nita se v Süper Lig rozkoukal velice rychle a fanoušci Gaziantepu za ním stojí i v horších časech

Příznivci tureckého Gaziantepsporu i nadále velebí šestatřicetiletého exsparťana Florina Nitu, jenž dorazil do Süper Lig letos v září a jejich sympatie si získal velmi rychle.

Fanoušci klubu, který se ještě ve zbytku roku 2023 utká s Hataysporem, Adanou Demirspor a Fatihem Karagümrük, svému brankářskému hrdinovi nic nevyčítali i přesto, že v posledním kole proti čtvrtému Trabzonsporu neměl úplně čisté svědomí a inkasoval hned třikrát.

Někdejší gólman Pardubic, jimž v předešlém ročníku pomohl k udržení elitního statusu, jim za to náležitě poděkoval a slíbil brzkou nápravu.

"Děkuji našim fanouškům za podporu. Mrzí mě to a omlouvám se, že jsem nyní inkasoval tři snadné a jednoduché góly. Trabzonspor má velmi dobrý tým. Ztratili jsme doma tři body. Chceme se připravit na další zápas tím nejlepším možným způsobem a tuto ztrátu vynahradit," uvedl na oficiálních stránkách svého nového klubu Nita.

Preciadova sparťanská čísla rostou. Jsem opravdu šťastný za progres, který absolvoval, září Priske

To, že o víkendu nevyhořel, dokládá i výsledná známka 7,8, což je nadprůměr. Nita lapil hostům několik těžkých střeleckých pokusů, čímž své mužstvo uchránil od ještě většího přídělu.

Od svého příchodu do nejvyšší turecké soutěže, k němuž došlo v samotném závěru léta, stál Nita mezi třemi tyčemi Gaziantepu jedenáctkrát a během 990 absolvovaných minut uhájil čtyři čistá konta a inkasoval patnáct branek.

Patnáctka je vůbec číslovka, která se právě teď k jeho klubu docela hodí. Skromný celek, jehož záložní řadu řídí exliverpoolský Lazar Markovič, je po patnácti odehraných kolech díky patnácti nasbíraným bodům patnáctý a navíc k tomuto datu nastřílel patnáct branek.

© Gaziantep Futbol Kulübü