13. prosince 2023 • 11:00

Hašek k repre? Pohodlná volba. Pro mladé hráče je to už prázdné jméno

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
22
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší favorit na místo kouče fotbalové reprezentace? Přes průtahy stále Ivan Hašek. Co od 60letého odborníka vlastně čekat? Jakou herní tvář národnímu týmu vtiskne? „To nikdo neví. Řekněte mi: jaký fotbal hrají týmy pod Ivanem Haškem? V Česku trénoval naposled v roce 2001, kdy získal titul se Spartou, což byla tehdy povinnost. V Evropě skončil v roce 2007, kdy krátce vedl AS Saint-Étienne,“ vypočítává v novém díle podcastu Liga naruby redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Michal Koštuřík: „Když jsem si projížděl jeho trenérský životopis dál, tak v arabském světě ho skoro odevšad vyhodili. Jako hráče jsem ho měl strašně rád, ale nevím, čím si zasloužil vést českou repre,“ říká natvrdo Koštuřík.



Z rozhodnutí FAČR není nadšený ani Koštuříkův kolega Bartoloměj Černík. „Je to nudná a pohodlná volba,“ prohlásil v novém díle Ligy naruby. „Nevím, jestli je tohle obrat, který český fotbal potřebuje. Opravdu nám to nějak hrozně pomůže? Taky jsem byl spíš pro Svědíka, i když mě u něj překvapilo, že by do toho šel. TOP trenéři chtějí trénovat klubový fotbal, repre štace mám zafixované spíš jako dědovský džob. Bez urážky…“ připojuje Černík.

Koštuřík neuznává ani argument, že Hašek by měl jako velká osobnost automaticky respekt hráčů. „Vždyť ti dvacetiletí kluci ho neviděli, nezažili. Pro mladé je to jméno bez obsahu, jakkoliv třeba pro mě je to hráčská ikona. Svědík by měl větší respekt, Hašek mi nedává smysl,“ uzavírá téma reprezentačního kouče Koštuřík.

Anketa

Je Ivan Hašek nejlepší variantou na post reprezentačního trenéra?

ANO
NE

  • Haraslín: TOP hráč podzimu?
  • Co říká na Havlíka (a Svědíka) Vlastimil Daníček ze Slovácka?
  • Kdy uvidíme na hřišti Ihattarena?
  • Trpišovského vysněná termínovka má díry
  • Co je (opět) s trávníkem v Edenu?
  • Preciado se rozjíždí: NEJ wingback soutěže?
  • Kanonýr Jurečka se probouzí, co penalty?
  • Rosický s Priskem trefují posily
  • Měl by Havlík odejít ze Slovácka? A kam?

Podívejte se na VIDEO.

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud