Kvůli banalitě pobodal bratra, odsedí si za to 11 let. Jen jsem se bránil, vysvětloval soudu

Odsouzený při banální hádce pobodal bratra.

Bratr pobodal bratra

Krajský soud v Ústí nad Labem poslal do vězení Pavla Z., který podle obžaloby letos v březnu pobodal na Lounsku přímo na ulici svého vlastního bratra. Za pokus o vraždu dostal 11 let. S trestem odsouzený souhlasil.

Oba bratři byli podle sousedů notně posilnění alkoholem už v poledne. Pohybovali se okolo autobusové zastávky v Libčevsi na Lounsku. „Seděli vedle sebe a nevypadalo to, že by se hádali, ale kvůli cigaretám byli schopni se poprat,“ uvedl na jaře pro CNN Prima NEWS jeden ze sousedů.

ČTĚTE TAKÉ: Skandál policisty z Karlovarska. Chystal se oloupit bohatou ženu, zastavila ho až GIBS

A skutečně. Strhla se banální hádka, během které podle rozsudku Pavel Z. vytáhl na mladšího bratra nůž a pobodal ho. Zraněného muže transportoval do nemocnice vrtulník, ještě v pátek podstoupil akutní operaci břicha. Útočník skončil ve vazbě.

„Svému sourozenci způsobil zranění, která jej potencionálně ohrožovala na životě. K fatálnímu následku nedošlo díky včasné odborné lékařské pomoci,“ řekl státní zástupce Vladimír Jan.

U soudu se Pavel Z. podle žalobce k pobodání svého bratra doznal. „Trestné činnosti litoval, ale podle jeho názoru se jednalo o obranu proti výpadům svého bratra,“ poznamenal státní zástupce.

Za pokus o vraždu mu původně hrozilo až 18leté vězení. „Podle mého návrhu bylo rozhodnuto o tom, že pan obžalovaný byl uznán vinným. Rovněž v souladu s obžalobou byla zvolena právní kvalifikace a byl soudem akceptován mnou navrhován trest ve výši 11 let vězení,“ dodal Jan. S trestem souhlasil i odsouzený muž a rozsudek je tak pravomocný.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Recidivistovi za smrtící běsnění v Plzni hrozí 18 let. Ještě předtím si ale odsedí jiný trest

Tagy: