TEST TRHŮ: Chebské trhy jsou největší v kraji, nechybí kluziště či stánky pro děti

Tradičně nejkrásnější advent v Karlovarském kraji bývá na historickém náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu. Na rozdíl od minulých let se letos předvánoční čas slaví na celé ploše náměstí. Nechybí ani tradiční kluziště, s nímž Cheb přišel před lety jako první.

Diskuse na sociálních sítích ale vyvolává chybějící ruské kolo. Zatímco jedna skupina diskutujících tvrdí, že bylo zajímavou atrakcí, druhá je ráda, že se ho město zbavilo.

Ceny občerstvení

  • svařák 2 dcl 65 Kč
  • punč 3 dcl 80 Kč
  • perníková káva 50 Kč
  • bramborová placka 40 Kč
  • trdelník 80 až 100 Kč
  • klobása 110 Kč

Vánoční stánky mají otevírací dobu ve všedních dnech od 12 do 19 hodin, o sobotách a víkendech je prodloužená do 20 hodin. Otevřeno bude i na Štědrý den v době od 11 do 15 hodin. Kluziště je v provozu od 2. prosince do 2. ledna, záležet bude ale hlavně na počasí.

V rámci sobotních kulturních akcí se mohou návštěvníci trhů těšit na zajímavé interprety. V sobotu 16. prosince večer se představí Inflagranti a Josef Vojtek a sobota 23. prosince bude patřit Markétě Konvičkové s kapelou.

Kompletní přehled vánočních trhů z celého Česka

Změny v organizaci vánočních trhů, které letos začaly 2. prosince, připravilo také město Cheb. Pódium se nově objevilo před Radničním sklípkem. „Stojí z boku náměstí tam, kde bylo umístěno na festivalu FIJO,“ vysvětlil místostarosta Pavel Pagáč. Stánky jsou po celém obvodu náměstí.

Místo, kde byla zvonička, ohniště a betlém zůstalo volné. „To proto, aby měli návštěvníci snadnější přístup k pódiu a zároveň k ledové ploše. Plocha náměstí se otevřela, a to i z bezpečnostních důvodů,“ řekl místostarosta.

Tipy z programu

  • 16. 12. 17:00 Inflagranti & J. Vojtek
  • 17. 12. 17:00 Neřež
  • 21. 12. 16:30 průvod světýlek
  • 23. 12. 17:00 Markéta Konvičková

Vánocemi ožila i horní část náměstí u stromu. Kolem malého kolotoče vyrostly stánky zaměřené na děti. Rovněž kulturní program bude pestrý. „Chceme se vrátit k tradičnímu vánočnímu repertoáru. O víkendech by měl na náměstí vládnout klidný a pohodový program. Chceme, aby se zde prezentovaly místní školy, muzikanti, zpěváci,“ podotkl Pagáč. „Ovšem pátky budou na chebských vánočních trzích trochu rockovější,“ dodal.

Poznamenal, že rozpočet akce by měl být zhruba ve stejné výši, jako tomu bylo vloni. Vánoční trhy v Chebu na historickém náměstí Krále Jiřího z Poděbrad potrvají až do 26. prosince. Kluziště si budou moci malí i velcí bruslaři užívat až do konce vánočních prázdnin.

Hodnocení MF DNES

Ceny: 5 hvězdiček
Občerstvení: 4 hvězdičky
Nabídka: 4 hvězdičky
Atmosféra: 5 hvězdiček

Pozn. red.: redakce MF DNES v hodnocení uděluje hvězdičky od jedné do pěti.