Sleduj nás

Kritiku budu řešit. Ve fackách zvýšíme bezpečnost, ujišťuje Dana White. Lékaři se bouří

Kritiku budu řešit. Ve fackách zvýšíme bezpečnost, ujišťuje Dana White. Lékaři se bouříFOTO: UFC

Spousta tvrdých KO a otřesů mozku, takový byl výsledek několika turnajů ve fackování, které sledovaly statisíce lidí.

Čistá rána na tvář, kterou nemůžete nijak krýt. Prostě ji buďto ustojíte, anebo padnete k zemi. A když padnete k zemi, dostanete minutu na to, abyste se vzpamatovali... Takhle nějak vypadá ta „famózní“ fackovací show, od které si Dana White tolik slibuje.

Jeho původní prognózy sice vůbec nebyly mylné, neboť hned úvodní rok soutěže trhal rekordy ve sledovanosti a z facek se v USA stal opravdový hit, ale zároveň si tato přízeň vysloužila velkou porci kritiky.


K dnešnímu dni Whiteovi napsaly mraky fanoušků, profesionálních bojovníků, ale také lékařů. Všichni se shodují v jednom – větší ohavnost do světa vypustit nešlo. Uznávaný neurochirurg Chris Nowinski dokonce říká, že fackování je úplně stejné, jako když dáte lidem do ruky nůž a soutěžíte, kdo přežije bodnutí. V našem případě jde však o poškození mozku, který si může nést celoživotní trauma.

Víme, co děláme! uklidňuje White kritiky

Jelikož je kritika skutečně silná a přichází z mnoha zvučných míst, nemohl zůstat zticha ani sám šéf Power Slapu Dana White, o němž je známo, že ještě loni během silvestrovské oslavy pod vlivem alkoholu sám vlepil facku manželce, čímž svoji show nechtíc začal promovat. Její sledovanost je nyní obří a Dana by o ni navzdory kritice nerad přišel. Proto ujišťuje veřejnost, že „zvýší“ bezpečí.


„Všichni, co mi píšete nebo voláte, nebojte se, slyším vás. A vězte, že mi to není jedno. Rozhodně mi vaše obavy nejsou jedno, pouze jsme na začátku nějakého procesu, během kterého se budeme chtít zdokonalovat, aby všechno bylo tiptop,“ odpovídal White na kritiku.

„První rok byl samozřejmě skvělý, ale dost jsme se z něj poučili. Víme, že fackování budí obří pozornost, ovšem ta pravidla ještě doupravíme tak, aby byla maximálně bezpečná pro každého účastníka, který se k nám zapojí,“ řekl muž, který momentálně dělá nábory, jimiž umožňuje soutěžícím z celého světa zkusit své štěstí a tuhost své brady.


Další články