Dnes Sobota - zatazeno 22°C
Zítra Neděle - oblacno 20°C
Sobota 11. 5. 2024
Svátek má Svatava
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Starostova vánočka v Praze 13 dosáhla plnoletosti
Upečené žákovské vánočky ohodnotili samotní žáci, 7.C skončila třetí. Foto: P13

Starostova vánočka v Praze 13 dosáhla plnoletosti

Tradiční soutěž v pletení vánoček probíhá ve Fakultní základní škole Mezi Školami již od roku 2005. Za tu dobu se mnoho žáků naučilo, jak z těsta vykouzlit vánočku, a škola tak přispěla k tomu, aby tato dávná dovednost nezanikla. Letos se konal již osmnáctý ročník a zúčastnilo se celkem 18 týmů.

„Jsem velmi rád, že se soutěž koná ve své klasické podobě a vánočky se pletly i pekly přímo ve školní jídelně,“ vysvětluje starosta David Vodrážka (ODS)  a dodává: „Děkuji řediteli školy, že tuto tradici i nadále udržuje a věřím, že si děti také tentokrát odnesly krásné zážitky.“

Všichni se nejprve sešli ve školní jídelně, kde jim byla zopakována pravidla. Na vše osobně dohlížel ředitel školy Petr Kubička. „Soutěžící mohli přijít kreativně oblečení, což někteří rádi využili. Do soutěže se opět zapojili také hosté, vedle pana ředitele Kubičky se zúčastnila místostarostka Marcela Plesníková a zastupitelka Yveta Kvapilová (obě ANO), která je také členkou místní školní rady.

„Na dětech bylo vidět, jak se snažily své výtvory vyzdobit, aby právě ten jejich vyhrál. Tradice jsou důležité nejen o svátcích a velmi si cením faktu, že je ve formě vánočky spolu s dětmi každoročně udržujeme,“ doplnila místostarostka Marcela Plesníková.

Upečené žákovské vánočky ohodnotili samotní žáci, vítěze vybírali z osmnácti vánoček. Vítěznou vánočku upletli žáci 7.A, na druhém místě byla vánočka žáků 8.B a na a třetím místě žáci 7.C.Tyto vánočky budou vydraženy na vánočních slavnostech školy.

„Sponzory letošní Starostovy vánočky byly Přátelé FZŠ Mezi Školami, z.s. a Pekárna u Vrbských v Rudné u Prahy. Děkujeme,“ doplnil ředitel Petr Kubička při symbolickém předání vánoček vedení radnice Prahy 13.


Autor: Alo

Outdoor fitness a Nordic walking v Praze 4

Dnes v 09:31

Pravidelné sportovní dny pro malé i velké se opět vrací na čtvrtou městskou část, a to hned na dvou místech a ve dvou termínech. V Parku Na Pankráci to budou pondělní odpolední Outdoor Fitness pro malé i velké děti a v Krčském lese pak odpolední středeční Nordic walking pro děti i dospělé. Obě...

Putování Prahou 2

Dnes ve 02:09

Vydejte se po stopách hudebních velikánů, poznejte místa spojená se slavnými jmény a připomeňte si zajímavosti ze života skladatelů, jejichž díla jsou již po desetiletí s úctou prováděna na koncertních pódiích doma i v zahraničí.

Po Desítce s průvodcem

Včera v 17:22

Jdu, chodím, jedu, běžím. I v květnu zve radnice k prozkoumání městské části. Projít si můžete naučné stezky, projet Prahu 10 na kole i běhat.

Potkani na Chvalském zámku

Včera v 08:49

Jarní výstava potkanů v prostoru Chvalské stodoly, která se nachází v areálu Chvalského zámku v sobotu 11. května od 10 hodin. Více než 100 potkanů, program pro děti, fotokoutek.

Den pro rodinu v Rajské zahradě, vstup zdarma

Včera v 08:44

V pondělí 13. května si můžete užít s rodinou v parku Rajská zahrada. Každá rodina dostane herní kartičku s políčky a vydá se na sedm soutěžních stanovišť.

Dvě nové pamětní desky pro oběti z konce druhé světové války

Včera v 08:16

Praha 4 odhalila dvě pamětní desky, které připomínají dvě oběti z doby Pražského povstání, Jana Faberu a Jiřího Hluchého. Jiřího Hluchého zabili nacisté v místě jeho bydliště, Jana Faberu zastřelili na jeho vlastní zahradě. Desky byly za minulého režimu odstraněny, jsou zřejmě ztraceny, a nyní se...

Mobilní svoz elektrozařízení v Praze 13

Včera v 07:58

Služba je určena pro domácnosti Prahy 13 a při svozu je možno odevzdat velké elektrospotřebiče – ledničky, mrazáky, pračky, televizory, monitory, drobné domácí elektro – kuchyňské přístroje, IT vybavení, elektronářadí, baterie, tonery, žárovky, zářivky a další...

Praha 9 chce obsadit pracovní pozici

Včera v 07:18

Úřad městské části Praha 9 přijme uchazeče na pracovní místo Koordinátor/ka rozvoje veřejného prostoru.

Cibulky ze záhonů na trzích

Včera v 07:09

V sobotu 11. května od 8 hodin bude radnice Prahy 6 na Farmářských trzích na kulaťáku opět rozdávat cibuloviny ze záhonů.

Veřejnost se může zapojit do plánování proměny Hradčanského rozhraní

9. května 2024 ve 14:45

Veřejnost má možnost se zapojit do testovacího plánování, které se týká oblasti Hradčanského rozhraní.

Den dobrovolnictví a volného času v Praze 9

9. května 2024 v 11:53

Na náměstí OSN proběhne 17. května od 9 do 16 hodin akce s názvem Den dobrovolnictví a volného času v Praze 9.

Cestou necestou. Běh 13 km Prahou 13

8. května 2024 v 11:14

Běh se koná v neděli 12. května odpoledne závod se koná v Centrálním parku Stodůlky a v Přírodním parku Prokopské údolí. Trasy vedou po zpevněných i nezpevněných cestách, po loukách a pěšinách, asfaltové silnici – prostě cestou necestou.

Pražský hrad se letos zapojí do Open House Praha

8. května 2024 v 10:06

Do jubilejního 10. ročníku festivalu architektury Open House Praha se poprvé zapojí i Pražský hrad. Návštěvníci se budou moci podívat do veřejnosti běžně nepřístupné bývalé Prezidentské rezidence a Nové oranžerie od architektky Evy Jiřičné v Královské zahradě.

Dyzajn market Máj 2024

8. května 2024 v 09:30

Dyzajn market Máj se koná 18. a 19. května na Výstavišti v Holešovicích, oba dny od 10 do 18 hodin. Vstup je zdarma a bez bariér.

Další články
Nahoru