Adam se vrací do Ulice s překvapením. Rodině přivede ukázat svou přítelkyni

Adam se vrací do Ulice s překvapením. Rodině přivede ukázat svou přítelkyni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vojtěch Machuta byl součástí Ulice více než čtyři roky, ale pak se rozhodl pro přestávku, aby se mohl zaměřit na svou práci ve výcvikové organizaci pro piloty. Těsně před Vánoci se vrací na obrazovky jako Adam Volák, jenž si z americké stáže přiváží domů překvapení.

Po prodloužené stáži je Adam zpátky doma

Ve čtvrtek 14. prosince 2023 poběží na TV Nova předposlední díl Ulice před obvyklou vánoční přestávkou. Právě v něm se do seriálu po delší pauze vrací Vojtěch Machuta, představitel sympaťáka Adama Voláka, který před časem odcestoval do Ameriky kvůli vysokoškolskému studiu. Vojtěch se z dohledu kamer vytratil koncem března, aby se mohl plně věnovat svému zaměstnání. Herectví totiž už delší dobu pokládá pouze za příjemný koníček. Na opětovný návrat do Ulice se nicméně těšil už kvůli tamním kolegům.

Prestižní stáž Adamovi hodně dala, ale ohrozila jeho romantický vztah s Jarkou (Natalie Golovchenko), Blančinou sestřičkou z ordinace. Nyní se Adam objeví doma s šokující zprávou, že s sebou přiváží i jedno velké překvapení. Jeho máma (Linda Rybová) okamžitě vytuší, že si ve Spojených státech našel novou známost. Spustí se tak lavina otázek – kdo je ta dívka? Je to cizinka? Stráví svátky v Česku, nebo se zase vrátí do Ameriky?

Adam je tajemný jako hrad v Karpatech.
Adam je tajemný jako hrad v Karpatech. | Zdroj: TV Nova

Adam na každý z dotazů odpoví nejednoznačně a šikovně se vyhne tomu, aby cokoli potvrdil nebo naopak vyvrátil. Z jeho slov vyplyne, že jeho přítelkyně je cizinka, ale nelze na jejich základě s jistotou říct, že by si ji opravdu přivezl z Houstonu. Co vězí za jeho tajemným mlžením, to se Blanka s neméně zvědavou rodinou dozví hned následujícího dne.

Vztah, který (zatím) odolal i scenáristům

V pátečním díle se Volákovi společně s Evženem (Martin Finger) sejdou v Luďkově (Vasil Fridrich) prostorném domě v Říčanech, kde chtějí oslavit Adamův návrat. Zatímco Blanka a Kristýna spekulují o tom, jaká asi bude Adamova nová slečna, Evžen má dost starostí sám se sebou. V poslední době totiž opět bojuje s démonem alkoholem, o čemž je ale plně informovaný pouze Luděk, který se tak nenápadně snaží omezit veškeré přípitky, aby mu to trochu usnadnil.

Pozornost na sebe naštěstí strhne příchod Adama a jeho vyvolené. Tou nebude nikdo jiný než… Jarka? Skutečně! Blanka s Kristýnou (Sára Korbelová) nedokážou zakrýt upřímný šok, ale kdo by se jim divil? Takového tajnůstkaření a napínání kvůli něčemu, z čeho se mohly radovat už dávno. Před Adamovým odletem do Ameriky to mezi ním a Jarkou vypadalo všelijak, jen ne příliš pozitivně. Málokterý divák zřejmě čekal, že se scenáristé rozhodnou tento vztah zachránit. Každý, kdo patří mezi fanoušky Jarky a Adama, si ale může oddechnout. Ti dva ustáli drobné hádky i náročné odloučení a teď si společně hledají nové bydlení. Doufejme, že jim to vydrží a že pro ně příští rok chystá jen samé příjemné zážitky.

Nečekaný příchod Jarky
Nečekaný příchod Jarky | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text