Michaela Saláková bude s manželem a dětmi po letech trávit vánoční svátky v Čechách, příprava štědrovečerní večeře je ale pro šestinásobnou maminku velice náročná a stresující. „Přípravy jsou náročné, snažím se to hodit do pohody ale úplně to nejde, protože sama na sebe nakládám ten tlak, že Vánoce musí být nejen krásný, ale dokonalý,“ přiznala šestinásobná maminka lehké obavy.

„Je to krásný, ale náročný a zvlášť když to dělá jeden člověk. Zvládám to, ale míň spím,“ dodala s tím, že například pečení cukroví a úklid nemá problém zaplatit a ušetřit si tím práci.

„Věci které nejsou důležité, deleguji na ostatní a věnuji se hlavně těm podstatnějším. Klidně si nechám napéct cukroví nebo uklidit dům firmou a když jdu nakupovat dárky, tak děti dám na hlídání. Samozřejmě je to těžké,“ vysvětlila Michaela.

Dárečky nosí Ježíšek

„Dárečky nosí Ježíšek a děti už si napsaly, tak jsem zvědavá, co tam bude,“ těší se Michaela Saláková, co si její potomci letos budou přát pod stromečkem.

„Tradici máme polévku k večeři, rybu nejíme a chodíme na půlnoční mši, když tam nejdu tak se cítím taková ochuzená, takže doufám, že to letos zvládneme, někdo nám pohlídá děti a budeme moct vyrazit,“ prozradila zasloužená maminka, jak u nich vypadá štědrovečerní tabule.

Poslední roky Salákovi slavili Vánoce v zahraničí, o to více se letos těší, že si naplno užijí všechny příbuzné. „My jsme to měli různě, jelikož jsme tu většinou nebyli. Loni jsme třeba byli na Floridě a ta rodina je veliká, takže to nechci hned druhý den strhat na tom, že budu všechny objíždět. Když se uvidíme o týden později, vůbec nic se nestane. Tady je to víc stresující pro mě. Je tady okolo nás víc přátel a rodiny, který chceme vidět, za hranicemi jsme byli sami, ale chyběli mi třeba v Rusku, kde se 24. prosince nic neděje,“ uzavřela.

Související články