Neinvazivní korekce nosu: Z princezny Bosany Nathalie Portman ihned?

Kyselina hyaluronová nad zlato

Pryč jsou doby, kdy jedinou cestou k získání dokonalejšího nosu bylo lehnout si pod skalpel plastického chirurga. Oblíbenou stálicí v portfoliu služeb, které dnes nabízí většina estetických doktorek a doktorů, je posledních několik let využití výplní na bázi kyseliny hyaluronové.„Tyto výplně obsahují látku přirozeně se vyskytující v našem těle, tedy tělu identickou kyselinu hyaluronovou. Výplní je na trhu velké množství, liší se množstvím kyseliny hyaluronové a tzv. zasíťováním, čili hustotou. Výplň vybíráme podle místa, kam ji aplikujeme, a podle toho, jak dlouho má v pleti vydržet. Nejnovější výplně kopírují pohyb obličeje, jsou dynamické a na první pohled je nepoznáme. Integrují se v pleti a lze je poznat jedině ultrazvukem,“ říká MUDr. Zuzana Poláková, lékařka kliniky Estetika MUDr. Poláková v Hradci Králové.

Je neinvazivní korekce nosu pro vás?

Správnou aplikací výplní můžeme dosáhnout vypnutí a konturace obličeje. „Musíme však znát principy stárnutí, ztráty tukových těles a taky efekt gravitace. Jen tak se vyhneme zbytečnému objemu, který již naši klienti nepreferují. Samozřejmostí jsou kvalitní vyplně od oficiálních distributorů. Výsledkem je souměrný a svěží vzhled. Výplně můžeme použít na korekci objemu rtů, tváří, brady. Říká se, že podle spánků poznáte věk ženy. A také říkám, že hydratace nikdy není dost. Krémy působí na pokožku, ale vláhu v podkoží drží mezoterapie nebo booster. Moje klientky to vědí a naštěstí nemám nikoho, kdo by preferoval nepřirozený, překorigovaný vzhled. Chtějí vypadat odpočatě a svěže. V tom také spočívá krása estetické medicíny. Zastavit stárnutí, ale stále být sám sebou.” Dodává MUDr. Poláková.

Jak zvýšit účinnost kyseliny hyaluronové? Zkuste v péči tyto 3 kroky

elle.cz

Výplň, kanyla, jedem!

Mezi obvykle žádané vlastnosti těchto výplní tedy patří biomodulační efekt, podpora tvorby kolagenu, hydratace a vypnutí kůže a vyhlazení rýh. Nyní ale aplikace výplní získala svou oblibu i případě, kdy klienty trápí jejich nedokonalé nosy. Jak takový zákrok probíhá? MUDr. Anna Zborovská z pražské I Am Clinic, která se na neinvazivní korekce nosu specializuje popisuje průběh zákroku takto: „Důležitá je vstupní konzultace s klientkou, kdy probereme její anamnézu a přání ohledně úpravy nosu. Je nutné zmínit, že ne všechny korekce lze provést bez operace, aby bylo dosaženo optimálních výsledků. Během konzultace posoudím vhodnost zákroku a nastíním, jak by mohl výsledek vypadat. Samotný zákrok se provádí v lokální anestezii pro co největší pohodlí pacientky. Do míst, kde poté budu korekci provádět, injekčně aplikuji umrtvovací látku supracaine a poté kanylou aplikuji samotnou výplň. Neinvazivní rhinoplastika umožňuje vyrovnání výrazného hrbolku na nose nebo nadzvednutí špičky, nos zúžit nebo zásadně měnit ale nedokáže.” Aplikace výplně jako taková trvá okolo 25 minut, není bolestivá a vyjde vás na 8000-16000 Kč podle kliniky a množství spotřebované výplně. I vyrovnání malých nedokonalostí může být pro harmonii obličeje zásadní.

Baby botox: zákrok, který dokonale vypne pleť a nepřipraví o mimiku

elle.cz

Nejsou všechny výplně, co se třpytí

Ačkoliv aplikace dermálních výplní patří mezi obecně bezpečné zákroky, je třeba vědět, že se svěřujete do rukou zkušeného a hlavně atestovaného lékaře. Všechny tyto úpravy může provádět pouze dermatolog, korektivní dermatolog nebo plastický chirurg s dokončeným lékařským vzděláním, a to v registrovaném zdravotnickém zařízení. V dnešní době není výjimkou, že na poptávku po aplikaci výplní nebo např. botulotoxinu reagují i nejrůznější salony krásy, kde tyto zákroky provádějí tzv. kosmetoložky a kosmetologové, kteří nemají potřebné vzdělání ani povolení. „Opakovaně se setkávám s prosbou o pomoc při korekci výkonů, prováděných nelékaři. Bohužel některé necertifikované výplně někdy ani nelze rozpustit, obsahují mikroplasty. Další mohou obsahovat látky, které jsou v těle permanentní a tělo reaguje na cizí materiál zánětem a často až znetvořením obličeje. Klientky těchto "odborníků" jsou při komplikaci odkázané na lékaře. Kosmetolog posléze zruší účet na Instagramu a je nepostižitelný/nedohledatelný. Ne vždy se podaří klientovi navrátit alespoň stav před zákrokem. I proto je vhodné zvolit lékaře a navíc lékaře, který má s výkony zkušenosti. Zní to úsměvně, ale raději fake kabelku, než výplň,” varuje MUDr. Poláková.

Bella Hadid chce zpět svůj nos. Proč hvězdy litují, že šly na plastiku

elle.cz

Zdroj: autorský článek za použití citací z rozhovoru MUDr. Polákovou a MUDr. Zborovskou