Hlavní obsah

Informace ani nechci, soustředím se na Servette, reaguje Trpišovský na jednání o nových majitelích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský zůstává absolutně soustředěný na čtvrteční vyvrcholení základní skupiny Evropské ligy proti Servette Ženeva. Informace o tom, že by klub z Edenu mohl mít nového majitele a že by z rukou čínské společnosti CITIC Europe Holdings, a. s., mohl přejít pod správu čtvrtého nejbohatšího Čecha Pavla Tykače, ho momentálně spíš míjí. „Mám podobné informace jako vy. Ani nevíme, jak to dopadne,“ podotkl Trpišovský na středeční tiskové konferenci před zápasem se švýcarským mužstvem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský na tréninku před utkáním fotbalové Evropské ligy proti Servette Ženeva.

Článek

Právě ten je pro slávistického kouče momentálně tím nejdůležitějším. „V hlavě mám jen Servette a pak Ostravu, ta jednání vedou šéfové, já u nich nejsem. Ani nechci mít informace, chci se soustředit na utkání se Servette. Chceme skupinu dotáhnout do vítězného konce, když už jsme ji takhle rozehráli, a rozloučit se doma s fanoušky. Lidé v klubu už vědí, že když je nějaký takový vrchol, tak se snažím oprostit od ostatních věcí, vypínám telefon a ničím jiným se nezabývám,“ pronesl Trpišovský.

Slavii se případným Tykačovým vstupem do klubu mohou otevřít nové možnosti. „Mám na starost připravit tým. Záleželo by, co by mi nový majitel řekl,“ nechtěl trenér sešívaných nějak víc spekulovat o tom, co by se mohlo změnit.

Další novinkou je, že se Slavia i podle informací Sport.cz zajímá o plzeňského brankáře Jindřicha Staňka. Trpišovský na tiskové konferenci o situaci s gólmany promluvil. Aleš Mandous je momentálně jednoznačnou první volbou pro trenérský štáb. Případné zimní kroky červenobílých ovlivní přístup Ondřeje Koláře, jenž je momentálně v roli náhradníka.

„Mandy je teď naše jasná jednička, podává výborné výkony, podržel nás třeba naposledy proti Mladé Boleslavi. Hraje fantasticky nohama, což je možná nedoceněná věc. Situace, ze kterých vyjíždí a ze kterých nás dostává, jsou pro nás důležité. Skvělá je i jeho hra za obranou, ve které prakticky nechybuje. Není téma přemýšlet nad změnou,“ vypočetl Trpišovský. „Ondra Kolář má drobné zdravotní problémy, které ho limitují a které řeší. Co bude v zimě, bude souviset i s jeho nastavením, jak v kariéře bude pokračovat. Ale to nechám na něm,“ dodal slávistický stratég.

Reklama