Hvězda Ordinace v růžové zahradě 2 Kristýna Janáčková prošla poutní cestu plnou zázraků. Pak nebyla schopná ani nakoupit

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Kristyna Janackova
Zdroj: Profimedia

Herečka Kristýna Janečková absolvovala v roce 2017 poutní cestu známou jako Svatojakubská cesta. Věří, že se jí na cestě staly zázraky. Po návratu ale nebyla schopná ani nakoupit, protože jí vadila negativní energie lidí kolem. O své cestě napsala knihu a s cestováním rozhodně neskončila.

Camino de Santiago, u nás známá jako Svatojakubská cesta, je jednou z nejznámějších poutních cest. Server 100+1 uvádí, že cestu ročně projde přes 300 tisíc lidí.

Lidé zde hledají sami sebe

Cestu lidé absolvují, když chtějí najít sami sebe nebo hledají svůj vnitřní klid.

„Tato cesta může lidem opravdu hodně pomoci při pochopení toho, co se jim v životě událo a proč. Většinu poutníků sem totiž zavede nějaké utrpení, které prožili,“ říká znalec na toto poutní místo Manu Mariña.

Po absolvování Svatojakubské pouti její účastníci obdrží certifikát, musí ale ujít minimálně 100 km pěšky nebo ujet 200 km na kole.

Cílem cesty je katedrála v Santiago de Compostela, která je pohřebištěm apoštola Jakuba.

Na cestě se dějí zázraky

Na tuto cestu se vydala i herečka Kristýna Janečková, která o ní napsala knihu Z mámy poutníkem. O této cestě slyšela mnohem dříve, než se na ni vydala, ale neustále bylo něco, co cestu odsouvalo.

A je pravda, že se na cestě dějí zázraky? Podle herečky ano.

„Ono to možná tady teď, když jste v tomhle našem civilním světě zdá takový trošku ezo a že můžu být tak trošku mimo, ale opravdu na tý cestě se dějí zázraky a dějí se věci, které bych vůbec nedokázala vymyslet a které mi neskutečně pomáhaly jít vpřed. Takže ano, dějí se tam zázraky, potkáváte různá znamení,“ prozradila herečka pro Stream.

Během cesty měla jednou nutkání to vzdát, protože ji vše bolelo a stýskalo se jí po synovi, kterému v té době byly 3 roky. V tu chvíli začala v nedaleké kapličce hrát hudba, která ji nabila energií jít dále a cestu dokončit.

Nebyla schopná ani nakoupit

„Musím říct, že jsem po návratu nebyla moc schopná se zařadit. Byla jsem úplně mimo,“ přiznala herečka ve zmíněném rozhovoru.

Situace byla opravdu vážná, protože herečka nemohla dojít ani do supermarketu. Její přítel navíc tehdy odjel, takže byla na vše sama. „Naštěstí osvítilo moji maminku, která přijela, aby mi pomohla, protože mě všechno bolelo, mému synovi byly tři roky a je plný neutuchající energie, takže jsem věděla, že mu moc nebudu stačit,“ vzpomíná Kristýna.

Důvodem jejího rozpoložení bylo, že byla mnohem citlivější a vnímavější k negativní energii lidí kolem.

„Já jsem stála uprostřed toho marketu a brečela jsem. Najednou jsem nevěděla, jak to zvládnu,“ přiznává, jak se v té době cítila.

Trvalo jí dlouho se dostat zpět do běžného života, ale od dalšího cestování ji to neodradilo.

„Uvažuji o tom, byla jsem už v Bosně a Hercegovině, nebo vzpomínám i na pouť Himalájemi a tyhle poutě, kdy si vezmu krosnu na záda a jsem v těch extrémních podmínkách, tak to miluji. Až mi odroste i druhé dítě, hned vyrazím a rozhodně nekončím,“ řekla pro server Extra s tím, že příště možná zapojí i syna.

Zdroje: 100+1, Stream, Extra

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články