Vstupenky online

9T: Dokážeme hrát i s těžkými soupeři, těší Mana. Prohra v poslední minutě mrzela

Helena Hegeďová • 14.12.2023

Deváťáci se v minulém týdnu dvakrát utkali s Vítkovicemi a nepředvedli vůbec špatný výkon. V prvním utkání už sahali po tříbodovém vítězství, které jim nakonec uteklo v poslední minutě. „Možná jsme měli pocit vyhraného zápasu, příště musíme hrát opravdu až do poslední sekundy,“ uvědomuje si Filip Man, který v utkání vstřelil dva góly. Valaši poté neměli problém namotivovat se do dalšího zápasu, naopak věděli, že se se soupeřem dá hrát, nakonec však vysoko prohráli.

Filipe, jaká je po posledních zápasech nálada v kabině?
Prohry nás mrzí, ale snažíme se být pozitivní a soustředit se na další zápasy. Trenéři oceňují snahu a bojovnost, ale také nás upozorňují na zbytečné chyby.

Jak vy osobně zatím hodnotíte sezonu?
Myslím si, že od začátku sezony jsme se zlepšili, ale stále děláme časté chyby, které nás potom stojí body.

„Věděli jsme, že na to máme, že i s takovýmto soupeřem dokážeme hrát vyrovnaný zápas.“

V minulém týdnu jste odehráli dva zápasy s Vítkovicemi. Jaké byly?
Oba zápasy byly vyrovnané. Bojovali jsme jako tým, ale dostali jsme zbytečné góly. Třeba ten první zápas měl všechno – góly, bitku, emoce. Vedení 4:3 jsme nakonec ztratili po chybách v poslední minutě. Možná jsme měli pocit vyhraného zápasu, příště musíme hrát opravdu až do poslední sekundy. Ty chyby jsme si uvědomovali a velmi nás to mrzelo.

Jak jste se potom namotivovali do dalšího zápasu?
Věděli jsme, že na to máme, že i s takovýmto soupeřem dokážeme hrát vyrovnaný zápas.

Prohráli jste ale vysoko 2:7, čím to bylo?
Na konci první třetiny jsme dostali dva góly, což způsobilo špatnou náladu o přestávce a zápas nám to hodně ztížilo. Dalším důvodem vysoké prohry byly opět zbytečné chyby a málo střel na branku.

Co se vám v sezoně zatím ukazuje?
Myslím si, že jsme si potvrdili, že dokážeme hrát i s těžkými soupeři. Teď rozhodně chceme vyhrát co nejvíce zápasů z těch, které nám do konce sezony ještě budou zbývat.

„Snažíme se pracovat na chybách. Musíme si věřit a bojovat.“

V pátek vás čeká zápas s Kometou. Jak moc těžký soupeř to je?
Kometa je sice těžký soupeř, ale přece jen jsme s nimi už jednou vyhráli. Určitě to chceme zopakovat!

Ano, doma jste Kometu porazili, ale byl to náročný zápas?
Každý zápas je náročný a právě výhrou s Kometou jsme získali více sebevědomí do dalších zápasů. Právě oni jsou totiž asi jediný odskočený celek v tabulce, protože mají jen jednu prohru bez bodu, a to proti nám.

Jak se připravujete do další části soutěže?
Snažíme se pracovat na chybách. Musíme si věřit a bojovat. V základní části nás ještě čekají těžké zápasy, v kabině si vůbec nepřipouštíme, že budeme muset bojovat o záchranu.

banner pod článkem