Kouzelná vstupenka má otevřít Divadlo loutek Ostrava dětem z chudých rodin

14. prosinec 2023 07:27

Divadlo loutek Ostrava (DLO) připravuje společně s humanitární organizací ADRA projekt Kouzelná vstupenka. Chtějí tak umožnit divadelní zážitek dětem z chudých rodin. Přispět mohou všichni návštěvníci, řekla mluvčí divadla Lucie Blažek Mičková.

„Díky Kouzelné vstupence se do divadla dostanou i děti ze sociálně slabších rodin, které by si jinak návštěvu nemohly dovolit,“ uvedla. Dodala, že diváci budou mít při nákupu vstupenek možnost přikoupit i takzvanou Kouzelnou vstupenku v hodnotě 150 korun. Poputuje do organizace ADRA, jež ji dále bude distribuovat mezi děti, které navštěvují její dobrovolníci.

Ředitelka DLO Alena Punčochářová uvedla, že jednou z rolí dětského divadla je vzdělávat a obohacovat rozvoj malých diváků. „Proto je škoda, že existuje skupina dětí, která se do našeho divadla nikdy nepodívá. A to chceme alespoň trochu změnit,“ uvedla.

Výběr potřebných rodin a dětí bude mít na starosti ostravská pobočka organizace ADRA. „Naši dobrovolníci navštěvují děti v nemocnicích, v pěstounských rodinách, ale i ohrožené děti, které se ocitnou v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Těm všem přinášejí do života radost, nové zážitky a podporu ve chvílích, kdy na to vlastní rodina nestačí,“ doplnila Dagmar Hoferková z organizace. 

Připraveny budou také výtvarné dílny. „To bude v rámci doprovodných programů. To bude kolegyně dělat pro menší děti a potom samozřejmě nějaké ty besedy pro zájemce,“ uzavírá Mojmír Foral.

zdroj: ČTK
Spustit audio