Vlkodlak: Režisér Neviditelného chystá další monster film

Vlkodlak: Režisér Neviditelného chystá další monster film | Fandíme filmu
Universal Pictures
Vlčí muž našel představitele hlavní role a oznámil datum premiéry.

Věci se daly nečekaně do pohybu. O novém zpracování klasického Vlkodlaka (Wolf Man) píšeme minimálně od roku 2020. Po každé aktualizaci projekt zase rychle zmizel z očí, ale teď by to mohlo dopadnout jinak, protože tentokrát film dostal datum premiéry. Bude uvedený 25. října 2024, takže v našich kinech by měl být k vidění ve čtvrtek 24. října.

Snímek po řadě změn nakonec natočí Leigh Whannell a v hlavní roli bude vystupovat Christopher Abbott. Toho můžete znát ze seriálů Girls, Hříšnice nebo Přeplněný pokoj. Ve filmu jste jej mohli vidět ve „festivalových“ kouscích, jako jsou Sanctuary, Possessor nebo Černý medvěd, popřípadě čerství Chudáčci.

Do role se několik let počítalo s Ryanem Goslingem, představitelem Kena z Barbie. Ten teď z ničeho nic projekt opustil a společně s ním také režisér Derek Cianfrance. Ten působil jako hodně zajímavá volba, nicméně Whannell také není žádný nazdárek. Vlkodlaka měl točit předtím, než se jej ujal Cianfrance a především natočil Neviditelného z roku 2020. Byl to přitom právě kritiky i diváky chválený Neviditelný, který studio Universal přiměl k tomu, aby svá tradiční monstra nezkoušelo na sílu nacpat do drahých akčních velkofilmů (neúspěšné snímky Drákula: Neznámá Legenda a Mumie), ale raději nechalo s menším rozpočtem plně vyřádit tvůrčí talenty.

Nové zpracování hororové klasiky se zaměří na muže, jehož rodinu terorizuje smrtící stvůra. Tradičně je Vlkodlak zpracováván jako příběh prokletého člověka, jenž se za úplňku mění ve vlčí příšeru, která agresivně napadá okolí. Zastavit ji mohou jedině zranění způsobená stříbrnou zbraní. Na scénáři krom Whannella v průběhu času postupně pracovali Corbett Tuck, Lauren Schuker Blum a Rebecca Angelo. Producentem snímku je Jason Blum a jeho na horory specializovaná produkční firma Blumhouse.

Titulní foto je ilustrační, z Vlkodlaka z roku 2010

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest