Hlavní obsah
Sport

Bez ranek není branek. Klokaní zoufalství v mlze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Adamec - Vršovický fotograf. Se souhlasem autora

Máme za sebou středeční dohrávku. V ní hostila naše zelenobílá smečka Liberec, který neprohrál již více než dva měsíce. Bohužel série hostujícího Slovanu bude pokračovat i nadále, protože jsme prostě a jednoduše, ofenzivní zoufalci.

Článek

V podstatě celé utkání byla nad hřištěm v Ďolíčku mlha. Ta ale ovšem neměla na naše velké „ofenzivní“ manévry žádný vliv. Výkon to nebyl hodný týmu z nejvyšší soutěže! A na terén se vymlouvat opravdu nebudu, protože byl pro obě družstva stejný a Liberec do svého vyloučení měl zápas pevně pod kontrolou. Rubrika „Mára od Botiče“ je opět tady!

Změny v sestavě

Návrat mladého Kadlece a mimo sestavu Smrž bez sportovní formy

Na stoperskou trojici se místo Lukáše Hůlky postavil mladý Adam Kadlec. Hůlka působil na místě defenzivního štítu a nahradil Vojtěcha Smrže, který je totálně z formy. Na lavičku se přesunul také Martin Hála s Danielem Köstlem a v sestavě je nahradil agilní Michal Beran a zaskakující kapitán Martin Dostál. Pro mne trochu překvapivě se do základní sestavy nedostal Adam Jánoš. Pokud mu drží zdravíčko a dostatečná fyzická kondice, měl by tento borec jednoznačně hrát od začátku. Zklamání, že nastoupil až po hodině hry.

Liberec byl v prvním poločase jasně lepší

Prvních deset minut ušlo, poté převzal zápas do kopaček Liberec a Jedlička zachraňoval

Úvodních deset minut zápasu bylo z naší strany celkem slušných. Po čtvrthodině hry se ovšem dostal do šance hostující Pourzitidis a svou hlavičkou pěkně protáhl našeho brankáře Martina Jedličku. Touto šancí se dostal Liberec do hry a v podstatě se hrálo jen na branku. Po chvilce minul z dobré pozice Matěj Chaluš a Kulenovičovu střelu z úhlu vyrazil bravurně na rohový kop náš gólman. Po půlhodině hry se vyznamenala naše jednička znovu. Povedenou střelu Lubomíra Tupty vytáhl Jedlička ze šibenice a z následného rohu vykopl reflexivně míč Christianu Frýdkovi.

Nebýt Jedličky, v poločase prohráváme o tři góly

Minulý zápas na Slovácku se naší jedničce a celému týmu absolutně nepovedl. Ovšem proti Liberci to byl znovu starý dobrý ,,Jedla“. Chytil nejméně tři brankové příležitosti a jen díky němu, jsme mohli myslet na body.

Dominanci Severočechů narušilo vyloučení

Ahmad Ghali šel do souboje jako utržený ze řetězu a šel ze hřiště

Před pauzou přišla první zbytečná karta a v 58. minutě druhá žlutá karta pro hostujícího Ahmada Ghaliho. Přišlo vyloučení a africký hráč mohl vyzkoušet, jestli nám v Ďolíčku teče pěkně horká voda v šatnách. Do souboje s naším Beranem vletěl jako blázen a zřejmě si neuvědomil, že už žlutou kartu má a hlavní rozhodčí Stanislav Volek ho vyloučil.

Velmi nepřesný rozhodčí na obě strany a Bačkovský zdržoval minimálně pět minut čistého času

Jasné fauly pustil, potom pískl totální kravinu. Zápas posuzoval hlavní sudí Volek bez citu pro hru a někdy mi přišlo, že vlastně ani neví, co píská.

Například náš bývalý brankář Hugo Jan Bačkovský, který už je ve službách v Liberci a po vyloučení Ghaliho zdržoval, zdržoval a zdržoval. Ok, beru to! Hraješ o desíti a potřebuješ to rozkouskovat a trochu si odpočinout. Jenomže Bačky zdržoval a dělal to tak okatě. Sudí mu ale jen přihlížel a kartu dal alibisticky až ve třetí minutě nastavení.

Další situace a rozhodčí pískl neexistující faul na našeho Roberta Hrubého. Hrubý dal soupeři v boji o míč jednoznačný šlapák a i on mohl dostat druhou žlutou kartu. Volek to však posoudil obráceně a zapískal faul Liberečáka. Tomu jsme se v kotli opravdu smáli, co může pískat Fortuna ligu.

Nejsou ranky, nedáš branky

Více jak třicet minut přesilovka klokanů. Katastrofa bez fotbalovosti, myšlenky a hlavně střelby!

Bohemka nevyužila dlouhou přesilovku. To se může stát i v lepších rodinách. Ale aby za celý zápas vystřelila mezi tři tyče jen hanebnou jednu střelu od Jánoše, kterou výborně vyrazil Bačkovský, je fakt trapnost a zoufalství. Sorry!

Na pozápasové tiskovce dokonce náš kouč Jaroslav Veselý, řekl, že jsme hráli ,, bezpohlavní fotbal“. Musím s ním souhlasit, protože to shrnul naprosto přesně.

Nemáme myšlenku, fotbalovost a hlavně nestřílíme, protože to máme asi zakázaný od doktora…nevím. Až na dva závary a střelu Jánoše, jsme nevyprodukovali proti oslabenému Slovanu lautr nic. Jediné co nás může těšit, že jsme neinkasovali a ukopali nudnou remízu 0:0. Ale upřímně bych za bezgólovou remízu nedával ani bod. Bylo to strašně hnusný a odporný, fuj, klokani!

V sobotu přijedou Budějovice a čekám ještě větší srajdu

Trávník dostal zabrat a v sobotu nás čekají poslední Jihočeši s geniálním manažerem Podroužkem

Největší šlágr roku na konec. Bohemka versus Budějovice. Co více si přát týden před Vánocemi, že? Sobotní utkání s rozloženým soupeřem, jak zevnitř, tak zvenku. Pokud neporazíme České Budějovice, které prohrály osmkrát za sebou, nemáme co dělat v prostřední skupině. Nic jiného než vítězství nečekám, ale víme, že jsme s Jihočechy prohráli už čtyřikrát v řadě. Je čas zabrat a poslední zápas tohoto roku vyhrát, a to jakkoliv. Klidně ať vyhrajeme gólem stehnem, nebo pinďourem. Je to fuk.

Soupeř je momentálně bez hlavního trenéra, protože Tomáš Zápotočný po prohře s Hradcem Králové rezignoval. Sporťák Jan Podroužek jistě přivede adekvátní trenérskou náhradu, protože podle toho, jak mluví, budou hrát v Budějkách minimálně Konferenční ligu. Musí to být hlavně trenér, který má svůj podložený názor na fotbal. Jako například Vlastimil Palička…

Narozeniny Antonína Panenky a dvoustý zápas Lukáše Hůlky

Před zápasem ohňostroj fanoušků a blahopřání Toníkovi k jeho krásným půlkulatinám

Teď trochu optimisticky. Než jsem začal sledovat tu fotbalovou parádu, tak si kotelnící připravili ohňostroj a to hlavně na počest naší fotbalové legendy. Náš Toník Panenka oslavil v prosinci 75. narozeniny. Přidávám se ke gratulacím a přeji hlavně to zdravíčko do dalších let, pane Panenko.

200. zápas Lukáše Hůlky

Jeden milník si připsal i aktivní hráč. Lukáš Hůlka odehrál s Libercem svůj zápas č. 200. Obrovská gratulace a ať Ti zápasy jen přibývají, Hůlis!

Ať žije Bohemka, jediná milenka!

Mára od Botiče

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz