Zde může být vaše reklama.

Letos naposledy v akci Fotbalisté SK Sigma mají doma Plzeň

Fotbalisté SK Sigma mají doma Plzeň

foto: Petr Pelíšek

15. 12. 2023 - 18:17

Poslední letošní soutěžní zápas bude pro fotbalisty SK Sigma Olomouc z kategorie mimořádně obtížných. V 19. kole FORTUNA:LIGY mají totiž Hanáci doma nad Andrově stadionu za soupeře Plzeň. A ta má mimořádnou fazónu, podzimní pasáž Konferenční ligy projela bez ztráty bodů, vyhrála všech šest střetnutí. Hraje se v neděli s výkopem v 15.00.

Minulý víkend měla Sigma volný, její zápas v Teplicích byl vzhledem k neregulérnímu terénu odložen. „Naši přípravu to nijak zvlášť nenarušilo. Z kondičního pohledu a zápasové pravidelnosti tam možná to utkání trochu chybělo, ale jinak to nebyl žádný zásadní problém,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Hanáci ze soupeře nemají obavu. „Je to konfrontace se silným soupeřem, který to jasně demonstroval v Evropě, vyhrál skupiny bez ztráty bodu. O to větší máme motivaci uspět a popasovat se s tak kvalitním protivníkem. Uděláme pro to maximum,“ uvedl Jílek. „Potkáváme se v tomto roce už poněkolikáté, ale mění to asi jen tolik, že máme k dispozici více výchozích materiálů pro přípravu. Nemyslím si, že by se díky tomu objevily nějaké zásadní věci. Bude to spíš o aktuální pohodě a individuální formě na hřišti,“ podotkl Jílek.

Chybět v olomoucké sestavě bude záložník Martin Pospíšil, který má stopku na jedno kolo za čtyři žluté karty. Na marodce jsou Jan Navrátil, Jan Vodháněl, Antonín Růsek a Denis Kramář.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FC Viktoria Plzeň začne v neděli 17. prosince v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Vít Zaoral, asistovat na pomezí mu budou Kamil Hájek a Jan Dohnálek.

Jak nastoupí:

SK Sigma Olomouc: Digaňa – Vraštil, Beneš, Novák – Chvátal, Ventúra, Breite, Dele, Zorvan, Zmrzlý – Juliš. Trenér Václav Jílek.
Plzeň: Staněk - Hranáč, Hejda, Dweh - Kopic, Kalvach, Bucha, Cadu - Jirka, Sýkora, Kliment. Trenér Miroslav Koubek.

Další články