Juniorky se v Chomutově pomstily Finkám. Vítězný debut Ševčíkové

Foto: ceskyhokej.cz

České hokejistky do 18 let na domácím turnaji v Chomutově zabraly. Po porážce se Švédskem vybojovaly triumf 5:2 nad Finskem a v sobotu si proti Slovensku zahrají o konečnou druhou příčku.

Češky se s Finkami utkaly i na listopadovém turnaji, kde o výhru přišly v koncovce a nakonec získaly jen bod za porážku v prodloužení. I odveta proti soupeřkám pro základní skupinu nadcházejícího mistrovství světa skončila velmi těsně.

Finky v osmé minutě potrestaly první český faul a skóre otevřela nechytatelnou tečí Kuusisová. Prostřední část ale jasně patřila českým děvčatům.

Na střely dominovala 17:2 a svou převahu nakonec promítla v obrat. První gól vymyslela a připravila Tereza Gildainová, která zavezla puk do pásma a krásným křižným pasem vyzvala ke srovnání Lindu Vocetkovou. Před pauzou navíc Magdaléna Felcmanová dorazila do prázdné branky střelu Jebouskové.

Zkraje třetí části navíc zmiňovaná Gildainová perfektně vyřešila i přečíslení dvou proti jedné, v němž sama přesně vystřelila. To byl nakonec i vítězný gól, neboť Finky v závěrečné power-play šest na čtyři pouze snížily zásluhou rány Ekolumaové.

Cenu pro nejlepší českou hráčku zápasu si vyzvedla brankářka Sára Valérie Ševčíková, která při svém debutu v národním dresu čelila dvaceti střelám.

FINSKO – ČESKO 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kuusistová (Ojalaová, Ekoluomaová), 59. Ekoluomaová (Ojalaová, Tallinenová) – 37. Vocetková (Gildainová, Juříčková), 40. Felcmanová (Jebousková), 45. Gildainová (Slavíčková).
Rozhodčí: Čamaneová (Lotyšsko), Hammarová (Švédsko) – Hájková (Česko), Köstersová (Nizozemsko).
Vyloučení: 3:4.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 20:32 (9:9, 2:17, 9:6).
Diváci: 120.
Nejlepší hráčky: Erika Kankkunenová – Sára Valérie Ševčíková.
Finsko: Huovinenová – Ojalaová, Tallinenová, Timonenová, Anderssonová, Holmbergová, Pohjanahová, Nurmistová, Holopainenová – Byskytaová, Kankunnenová, Ekoluomaová – Loponenová, Tapaniová, Lehikoinenová – Stenová, Kuusistová, Siivonenová – Lambergová, Siekkinenová, Julkonenová. Trenérka: Kuismaová.
Česko: Ševčíková – Slavíčková, Paroubková, Velinská, Hujová, Holíková, Fromová, Štěpánová, Izáková – Plosová, Čabelová, Šapovalivová – Juříčková, Gildainová, Vocetková – Pánková, Jebousková, Felcmanová – Příhodová, Hračová, Jílková. Trenér: Andrašovský.

Slovensko – Švédsko 2:6 (0:2, 1:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Lačná (Tomaštíková, Macková), 58. Paulínyová (Kostková) – 5. Leijonhielmová (H. Svenssonová), 15. Engströmová (Rehnová), 22. Hellmanová (H. Svenssonová, Leijonhielmová), 24. Johannessonová (Milforsová, Utbultová), 35. Hedqvistová (H. Svenssonová), 40. H. Svenssonová (Leijonhielmová, Sjöbergová).

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 2 2 0 0 0 11:4 6
2. Česko 2 1 0 0 1 5:7 3
3. Finsko 2 0 1 0 1 6:6 2
4. Slovensko 2 0 0 1 1 5:10 1

Závěr turnaje čtyř v Chomutově

Sobota 16. prosince:
11:00 Švédsko – Finsko
15:15 Česko – Slovensko

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz