Hlavní obsah

Ukradená výhra? Góly San Jose se nepočítaly, ani finský tanec mezi beky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci San Jose Sharks v NHL se z vyrovnávacího gólu na 1:1 v Arizoně radovali dokonce dvakrát. Jenže v obou případech to byla radost velmi předčasná. Hosté si po prohře 0:1 neodvezli nic, lavička Coyotes dvakrát uspěla s trenérskou výzvou.

Foto: ČTK/AP

San Jose v zápase s Arizonou

Článek

Ve třetí třetině přišel tradiční nápor kalifornského týmu. V čase 47:40 dorážel za Connora Ingrama William Eklund, jenže z opakovaných záběrů rozhodčí usoudili, že Luke Kunin při průniku do brankoviště nohou odsunul gólmanovu hokejku i beton a znemožnil mu adekvátní zákrok. Proti konečnému rozhodnutím asi nemohlo být námitek. Jiné by to bylo, pokud by Kunin zasáhl Ingrama mimo brankoviště… Příznivci Sharks ale na sítích hodně brblali.

Čtyři minuty před koncem pak zklamaně nadávali podruhé. Mikael Granlund sice fantasticky protančil kolem čtyř soupeřů a dovezl puk až do branky, ale Anthony Duclair byl před parádní akci finského útočníka v ofsajdu. Arizoně tak na dva body stačila jediná trefa.

„Mrzí mě to, protože Granlund hraje neuvěřitelně. Jsem šťastný, že s ním teď nastupuju. Je to kluk, který lítá po celém hřišti, když se uvolníte, okamžitě vás najde. Tak chytrý hráč! Po dnešku mu dlužím pár gólů,“ litoval Duclair.

„Bohužel jsme přišli o dvě branky. Ale byl to jeden z těch večerů, kdy nemáte moc energie. V úvodu sezony bychom ovšem v takovém stavu těžko odehráli vyrovnaný zápas. To je zásadní posun,“ řekl kouč David Quinn.

„Když vymažeme prvních deset zápasů, tak už to opravdu není tak zlé,“ poznamenal v rozhovoru pro Sport.cz český lídr Sharks Tomáš Hertl. V úvodu sezony vypadalo San Jose úplně mimo (0-10-1), od té doby má zápasovou bilanci 9-8-2.

O to víc mrzela promarněná příležitost z Mullett Areny v Tempe, kde Arizona hraje své zápasy. „Dáváme góly a ty nejsou uznány,“ řekl brankář Kaapo Kähkönen, který ve druhé třetině pustil jedinou střelu krajana z Coyotes Matiase Maccelliho. „Stejně jsme ale na konci měli tlak, nevěšeli jsme hlavy a šli do toho,“ tvrdil finský gólman, kterého kouč Quinn odvolal z branky už skoro 4 minuty před koncem.

„Bylo to dáno okolnostmi. Obvykle tak brzy brankáře nestahuji. Ale prostě jsem cítil, že se nám při hře 5 na 5 moc nedaří. A to byla příležitost, jak si vytvořit šance a srovnat.“ Dát regulérní gól ale tentokrát Sharks nebylo dopřáno.

Reklama

Související témata: