Preview: Chelsea - Sheffield United. Existenční utkání pro Pochettina? Nkunku prožije debut

Po jediném vítězství z pěti zápasů Premier League (PL) se Chelsea nachází blíže k sestupovému pásmu než k první čtyřce. Porážka 0:2 s Evertonem minulý víkend byla pro Blues jistě nepříjemnou zkušeností, po níž kouč Mauricio Pochettino přiznal, že je "opravdu zklamaný", a to nejen proto, že jeho tým opět prohrál, ale i proto, že Reece James odkulhal s dalším zraněním.

Preview: Chelsea - Sheffield United. Existenční utkání pro Pochettina? Nkunku prožije debut

James je posledním velkým jménem na přeplněné marodce Chelsea, která má před návštěvou Sheffieldu United nedostatek obranných možností. To rozhodně není dobře načasované před návratem na Stamford Bridge už proto, že Blues v posledních 12 domácích utkáních PL udrželi pouze jedno čisté konto (2-5-5) a v každém z předešlých čtyř střetů inkasovali alespoň dvakrát.

Jmenování Chrise Wildera mělo minulý víkend požadovaný efekt pro Sheffield United, který porazil Brentford 1:0 a připsal si teprve druhé vítězství v PL v této sezoně. Ačkoli to nestačilo k tomu, aby se odlepil od dna tabulky, pro hráče i fanoušky to byla jistě vzpruha, ale uzemněný Wilder se po ní odmítl nechat unést a uznal, že je před týmem ještě dlouhá cesta k záchraně.

To jsou jistě moudrá slova před návštěvou západního Londýna, kam Blades jedou hledat své první venkovní ligové vítězství v ročníku. Jsou jediným týmem v PL, který ještě nedokázal triumfovat na hřišti soupeře (0-1-6), a pokud se jim má podařit tuto mizérii ukončit, budou muset poprvé od května 1994 vyhrát na půdě Chelsea.

Koho sledovat: Enzo Fernández se v předešlém domácím souboji Chelsea v PL trefil a v obou případech vstřelil poslední gól utkání. James McAtee z Sheffieldu United vstřelil proti Brentfordu vítězný gól, což byl jeho čtvrtý rozhodující zásah z posledních pěti gólových vystoupení v dresu Blades.

Zajímavost: Od prosince 1999, kdy Leeds United vyhrál 2:0 (0-4-15), na půdě Chelsea týmy z Yorkshiru v PL 19krát v řadě neuspěly.