BK MLADA BOLESLAV
16. 12. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Karel Švec

Dramatický duel v Třinci přinesl juniorům bod, rozhodlo se v prodloužení

II / 5. kolo, sobota 16. 12. 2023
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
M l. B o l. – Junioři mají za sebou víkendový trip do Slezska. Po nájezdovém vítězství v Ostravě se nyní v rámci 5. nadstavbového kola představili v Třinci. Také proti Ocelářům naši mládežníci prohrávali, podařilo se jim ale dotáhnout soupeřův náskok a po vyrovnání ve třetí části, tentokrát z hole Šachla, dostat utkání do nastaveného času. V prodloužení pro sebe ale rozhodli domácí a na Bruslaře tak zbyl jeden bod. Svou sbírku se naši junioři pokusí rozšířit ve středu, respektive ve čtvrtek, kdy hostí Spartu a Karlovy Vary.
Třinec: Král – Ošmera, Mrtka, Volas, Holub, Buják (A), Pospíšil – Kozlík, Šilar, Bartoš – Sikora, Holinka (A), Mikula – Spěváček, Šutý (C), Gerych – Blaha, Pánek
Ml. Boleslav: Sklenička – Moravec (A), Sypecký, Vlasák A., Němec, Hrouda (C), Průšek, Křivánek – Hurt, Malínek (A), Gardoň – Vítek, Hradec, Kučera – Dobner, Zvagulis, Šindelář – Vojáček, Šachl, Teplý
Branky a nahrávky: 27. Holinka (Kozlík, Sikora), 32. Šutý (Ošmera), 63. Sikora – 38. Gardoň (Křivánek), 56. Šachl (Němec, Hradec). Rozhodčí: Held, Grygera – Kleprlík, Holub. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Komentář

První dějství na ledě malé Werk Areny nepřineslo ani jednu branku. Pokud k ní jeden z celků byl o něco blíže, byli to Bruslaři. Ti ale svou úvodní přesilovku nevyužili, takže se na změnu skóre čekalo až do druhé části. Ve 27. minutě se do vedení dostali Třinečtí, kteří naopak první početní převahu zužitkovali. Kozlíkovu krosovou nabídku uklidil do sítě Miroslav Holinka - 1:0.

Bruslaři mohli bleskově srovnat, tlak před Královou brankou ale nakonec domácí strážce přečkal. Oceláři navíc dokázali navýšit skóre, když se ve 32. minutě ujala teč kapitána Patrika Šutého, jenž sáhl do Ošmerova nahození. Třinečtí proto vedli už 2:0.

Mladoboleslavští ještě do přestávky dokázali podniknout dva důležité kroky proto, aby ve třetí části mohli stále ještě doufat v body. Nejprve ubránili třineckou přesilovku a poté se zásluhou Matěje Gardoně dostali zpět na dostřel. Stalo se tak v čase 37:21. Krátce nato ještě musel do akce Sklenička, který ale proti unikajícímu Holinkovi obstál a svůj tým tím udržel ve hře.

O stejný kousek - tedy o ubránění soupeřovy přesilovky a vstřelení branky - se Středočeši pokusili také na startu třetí třetiny. První část vyšla na výbornou, ta druhá ale ne. Bruslaři dokonce měli k dispozici další přesilovku, při níž se ale domácí gólman Král postaral o dorážejícího Hurta i z modré pálícího Moravce.

Oba celky si pak vyměňovaly další přesilovky, jenže ani jedna z nich nebyla využita. Krátce po návratu vyloučeného hráče Ocelářů se ale Bruslaři dočkali vyrovnání. Běžela už 56. minuta, když se po nahození z úhlu zaradoval Petr Šachl. Mladoboleslavský útočník tak poslal do prodloužení i druhé utkání Bruslařů na území Slezska.

Prodloužení pro sebe nakonec rozhodli Třinečtí, když se po 150 sekundách nastaveného času prosadil Petr Sikora. Ten propálil Skleničku z pozice mezi kruhy, čímž zajistil druhý bod pro domácí barvy. Bruslaři se tak z víkendového tripu vracejí se třemi body a na průběžném šestém místě.


Ohlasy trenérů

Domácí tým neposkytl ohlasy.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.