InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Pondělní zastavení s pohádkami tisíce a jedné noci

    pondělí 13.5 16:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna Za Parkem

  • Absolventský koncert

    pondělí 13.5 17:00 - ZUŠ - hrad, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Křižíkově náměstí v Táboře přibydou stromy

TÁBOR - Víc zeleně má dostat v budoucnu Křižíkovo náměstí v Táboře. Kancelář architekta města nechala zpracovat studii prostranství se sousoším žabek před Integrem. Stromy mají přibýt i směrem k Bille.

 

"Architektky krajinářky pojaly zeleň jinak a navrhly i propojení s piazzetou v místě, kde stával meteorologický sloup, přes vyvýšený práh," zmínil starosta Tábora Štěpán Pavlík po pondělním jednání rady města, která se se studií seznámila. Chybět samozřejmě nebude vodní prvek. Autorkami studie jsou Tereza Rapsová, Kateřina Lášková, Marie McClellan a Martina Tománková. 

Momentálně jsou na místě u žabek jasany, které bohužel prosychají. "Jeden už musel být pokácen a i další dva se budou muset pokácet. Návrh, který byl vybrán k realizaci, tu počítá s jiným druhem stromů," zmínil místostarosta Radoslav Kacerovský. Směrem k Bille mají přibýt další stromy, celkem jich má být na Křižíkově náměstí až jedenáct a mají mít vhodnější podzemí. S realizací se počítá v roce 2025. 

Diskuse k článku - 11 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • dibi 

    Reagovat

     

    tak ono se jim těžko bude dařit v betonu, proto asi usychají ?... promovaní inženýři z MgA a MBA a urbanistů na to napřišli?

    Vloženo 19.12.2023 19:56:48

  • Nick 

    Reagovat

     

    Architektů spousta a výsledek? No uvidíme zda se to tentokrát povede.

    Vloženo 18.12.2023 08:36:26

    • Nick 1 

      Reagovat

       

      No táááák. Dejte jim šanci. Druhý pokus, třetí pokus, čtvrtý pokus, pátý pokus..... Děvčata architektky se také nějak musí živit.

      Vloženo 18.12.2023 08:41:53

      • *-* 

        Reagovat

         

        Ale berte to z té lepší strany, nelze přeci dopustit, aby nebylo něco v Táboře rozkopané. Příští rok opět Budějovická a černé mosty no a ten další opět Budějovická, ale na druhém konci. To by bylo holoto, aby se dalo jezdit a chodit normálně. A třeba bude místo meteo sloupu opět zeleň a stromy co tam byly původně.

        Vloženo 18.12.2023 11:07:16

  • Jk 

    Reagovat

     

    no teda,těch architektek tam máte teda dost..odstraňte tu šílenost před ČSOB,beton skulptura,ta je tam ještě z dob,kdy tady měli soudruzi hnízdo.

    Vloženo 17.12.2023 21:57:56

  • k smíchu 

    Reagovat

     

    takže pěkné stromy nikdo nezaléval, protože jsou zabetonované, takže nejoblíbenější táborská činnost kácení a pak vysadí nové... a opět kácení, protože se o zeleň nikdo nestará.. může tam být vysázena přece i tráva a ne zbytečně široké nevyužité chodníky... A kdy dají dohromady to betonové peklo před zemědělkou? Proč tam neudělají pěkný park? Místa je tam celý plac před zemědělkou, tak tam by se konečně mohla radnice předvést... , jenže oni jsou chudáci na to peklo tam hrdí...

    Vloženo 17.12.2023 20:46:46

  • no týjo 

    Reagovat

     

    tak nějak všechno trochu na palici, napřed se všechno vybetonuje a vydláždí a pak se sází stromy .... ach jo ach jo ...

    Vloženo 17.12.2023 19:43:51

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace