ČTK

17. 12. 2023

Dvanáctou řadu taneční soutěže StarDance …když hvězdy tančí vyhrála herečka Darija Pavlovičová s profesionálním tanečníkem Dominikem Vodičkou. Ve finálovém večeru předvedli sambu, waltz a volný styl. Druhá skončila snowboardistka Eva Adamczyková s tanečníkem Jakubem Mazůchem a třetí příčka patří kajakáři Vavřinci Hradilkovi, který tvořil pár s tanečnicí Kateřinou Bartuněk Hrstkovou. Česká televize poprvé odvysílala StarDance v roce 2006.

Při vyhlášení výsledků Pavlovičová poděkovala především svému tanečnímu partnerovi. „Byla to intenzivní cesta, co jsme spolu prožili,“ řekla.

Favoritkou podle sázkových kanceláří byla Adamczyková. Na její vítězství směřovaly do pátečního dopoledne přibližně tři čtvrtiny všech sázek, zatímco na Pavlovičovou přibližně osmina. Kolem pěti procent sázejících tipovalo, že zvítězí Hradílek.Vítěze tipovali letos i účastníci minulých řad, podle nich by vyhrála rovněž Adamczyková.

Letošní řada soutěže, v níž se vždy představuje deset tanečních párů v kombinaci známé osobnosti a profesionála či profesionálky, začala 14. října. V soutěži se objevil také manželský pár, tančil i manžel Adamczykové herec Marek Adamczyk, partnerkou mu byla tanečnice Lenka Nora Návorková.

Výkony párů boduje porota, tanečníkům zároveň posílají SMS hlasy diváci. Letos jako první opustil soutěž herec David Prachař, dále postupně vypadli herečka Ivana Chýlková, herec a muzikant Richard Krajčo, zpěvačka Tereza Mašková, herec Marek Adamczyk, pekař a cukrář Josef Maršálek a modelka a moderátorka Iva Kubelková.

V předchozí řadě StarDance na podzim 2021 zvítězil herec Jan Cina s profesionální tanečnicí Adrianou Maškovou. Druhá skončila farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká, která tvořila taneční pár s Markem Dědíkem. Bronzovou příčku obsadili bookmakery favorizovaný krasobruslař Tomáš Verner a Kristýna Coufalová.

Zatímco z řad celebrit se účastní soutěže StarDance vždy nové tváře, tanečníci se vrací. Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit poprvé objevilo v Británii, kde ho BBC uvedla v roce 2004.

Přehled vítězných párů soutěže v ČT:

rokvítězové
2006herec a zpěvák Roman Vojtek a Kristýna Coufalová
2007akrobatický lyžař Aleš Valenta a Iva Langerová
2008herečka Dana Batulková a Jan Onder
2010herec Pavel Kříž a Alice Stodůlková
2012atletka Kateřina Baďurová a Jan Onder
2013herečka Anna Polívková a Michal Kurtiš
2015herečka a bloggerka Marie Doležalová a Marek Zelinka
2016herec Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
2018herec Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková
2019herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička
2021herec Jan Cina a Adriana Mašková
2023herečka Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Související články

Přečtěte si také

VIDEO: Rozhovor s Liborem Vondráčkem o Chartě 24, EU a praxí prověřeném protimigračním opatření
VIDEO: Rozhovor s Liborem Vondráčkem o Chartě 24, EU a praxí prověřeném protimigračním opatření

S Liborem Vondráčkem o zveřejnění Charty 24, o (ne)spravedlivosti volební pětiprocentní hranice a účinném omezení přílivu ilegálních migrantů, ještě než se vydají přes moře.

Deník New York Times uznal, že vakcína proti covidu škodí
Deník New York Times uznal, že vakcína proti covidu škodí

Deník New York Times (NYT) uznal, že vakcína proti covidu škodí. V rozsáhlém článku, který napsala jejich hlavní pandemická reportérka Apoorva Mandavilli, noviny píší o „tisících“ lidí na celém světě s touto zkušeností, i když podle mnoha odborníků, kteří ohledně této problematiky křičí už léta, jde spíše o miliony.

Rakovina a stres: Smrtící duo, které musí lékaři a pacienti zvládat společně
Rakovina a stres: Smrtící duo, které musí lékaři a pacienti zvládat společně

Výzkum varuje před začarovaným kruhem v podobě stresu, rakoviny a mikrobů, který začíná v okamžiku stanovení diagnózy...

Čína buduje „superdatabázi“ vědeckých výzkumů, naplnit ji má AI sbírající volně dostupná data
Čína buduje „superdatabázi“ vědeckých výzkumů, naplnit ji má AI sbírající volně dostupná data

Specializovaná pracoviště sídlící v čínské technologické Mekce Šen-čenu nyní vyvíjejí AI nástroje na zpracování obrovských objemů dat za účelem vytipování špičkových výzkumů a předních vědců v některých klíčových oblastech. Vzhledem k současné rivalitě mezi Spojenými státy a Čínou může takový nástroj poskytnout Pekingu prostor pro vytěžování volně dostupných západních zdrojů.

Jaké jsou dle kandidátů do EU nejvážnější hrozby pro svobodu projevu a pluralitní demokracii v unii?
Jaké jsou dle kandidátů do EU nejvážnější hrozby pro svobodu projevu a pluralitní demokracii v unii?

Společnost pro obranu svobody projevu se ptala kandidujících politických stran a hnutí na postoje k informacím, cenzuře a svobodě projevu, které mohou být pro voliče důležité při jejich rozhodování.