Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Sparta i v deseti otočila zápas s Teplicemi, Slavia veze výhru z Ostravy

Velké drama bylo v posledním podzimním kole k vidění na Letné. Sparta, která více jak 85 minut hrála v oslabení, dlouho prohrávala 0:1, díky heroickému výkonu ve druhé půli ale dokázali letenští zápas otočit a zvítězit 2:1. Slavia tak na lídra soutěže dále ztrácí pět bodů, ale má utkání k dobru. Sešívaní dokázali zvítězit na půdě Baníku Ostrava 3:2, Viktoria Plzeň vyhrála 3:1 v Olomouci.

Olatunji spasil Spartu

Na Letné se domácím vymklo utkání z rukou už v samém úvodu. Nejprve viděl ve 4. minutě červenou kartu za zmaření vyložené gólové šance Sadílek, aby Sparťané po souhře několika chyb prohrávali po dalších pár minutách po brance Núra. Tepličtí navíc i dále hrozili z brejků a nebyli daleko ke vstřelení dalšího gólu. 

Letenští se ale nevzdali a ve druhé půli i v deseti lidech Teplice zatlačili. Tlak domácích v 72. zužitkoval Ladislav Krejčí, o nějž svoji střelu otřel Laci, a když už se zdálo, že hosté remízový stav udrží, prodral se ke gólové střele v 90. minutě Olatunji, který Spartě zajistil velmi cenné tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"Skoro celý zápas jsme hráli v oslabení. Pro naše hráče to byl náročný úkol proti těžkému soupeři. Navzdory oslabení jsme se snažili dominovat. Doufám, že všichni viděli, že jsme se snažili hrát fotbal a najít správná řešení. Nebylo to snadné, ale díky ryzí mentalitě a individuální kvalitě hráčů jsme nakonec vyhráli. V mých očích jsme si zasloužili zvítězit," zářil po utkání domácí kouč Brian Priske.

"Měli jsme velkou příležitost si odsud odvézt body vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel. Hlavně v první půli jsme byli aktivní, vytvořili jsme si dvě tři gólové příležitosti, které jsme neproměnili, což nás mrzí. První půli Sparta neměla žádnou gólovou příležitost. Myslím si, že ve druhém poločase jsme se zalekli toho, že můžeme být úspěšní proti takhle výjimečnému týmu, který aktuálně dělá skvělé jméno českému fotbalu," pochválil Spartu trenér Teplic Zdenko Frťala.

Sparta Praha – FK Teplice 2:1 (0:1)

Branky: 72. Krejčí, 90. Olatunji – 12. Jásir. Rozhodčí: Starý – Matoušek, Machač – Volek (video). ŽK: Krejčí – Chaloupek, Křišťan, Cykalo. ČK: 4. Sadílek (Sparta). Diváci: 16 530.

Sparta: Vindahl – Sörensen, Panák (46. Laci), Krejčí – Wiesner (79. Pešek), Kairinen (60. Zelený), Sadílek, Ryneš – Birmančevič (89. Pavelka), Haraslín (79. Olatunji) – Kuchta. Trenér: Priske.

Teplice: Grigar – Knapík, Chaloupek, Mičevič – Radosta (79. Cykalo), Křišťan, Trubač, Havelka, Bílek (71. Urbanec) – Jásir (71. Vachoušek), Fila (60. Gning). Trenér: Frťala.

Slavii zachránil kapitán Bořil

Slavia sice v utkání na hřišti  Ostravy relativně rychle vedla, když se prosadil Jurečka. Dva slepené góly, oba po ráně "šajtlí", z kopaček Buchty a Riga ale převrátily skóre ve prospěch Baníku. Velká a zbytečná chyba obrany ostravských ale nabídla hostům ještě do půle vyrovnání. Ve druhém poločase se po rohovém kopu prosadil kapitán Slavie Bořil a určil tak finální skóre 3:2 pro Pražany, na němž nic nezměnilo ani vyloučení ostravského Tanka z 68. minuty utkání.

 "Jsem zklamaný. Myslím, že jsme odehráli výborný zápas a přispěli jsme k vysoké kvalitě zápasu, ale nemáme ani bod. Dneska jsme Slavii ty góly trochu darovali. Byly tam jiné situace, kdy jsme mohli dostat gól, ale nedostali. Pak jsme inkasovali po situacích, kdy jsme neměli obdržet branku," litoval po utkání trenér domácích Pavel Hapal.

"Byl to zápas evropské úrovně od obou týmů, zajímavý fotbal se spoustou šancí na obou stranách. Fyzicky náročný zápas, skvělá kulisa. Myslím, že každý, kdo přišel, si to užil a nelitoval," pochválil jak svůj tým, tak i soupeře Jindřich Trpišovský.

Baník Ostrava – Slavia Praha 2:3 (2:2)

Branky: 27. Buchta, 29. Rigo - 26. Jurečka, 45.+1 Van Buren, 59. Bořil. Rozhodčí: Rouček - Caletka, Kříž - Černý (video). Bez ŽK. ČK: 67. Tanko (Ostrava). Diváci: 12.735

Ostrava: Letáček - Ndefe (77. Blažek), Lischka, Pojezný, Kpozo - Boula (69. Šín), Rigo (86. Kaloč) - Buchta, Klíma (77. Almási), Šehič (69. Kubala) - Tanko. Trenér: Hapal.

Slavia: Mandous - Vlček, Holeš, Bořil - Tomič (85. Sinyan), Zafeiris, Ševčík (85. Schranz), Wallem (76. Tecl) - Jurečka - Van Buren (64. Douděra), Tijani (76. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Plzeň zakončila podzim výhrou

Plzeňská Viktoria vstoupila do utkání v Olomouci levou nohou, když už od 9. minuty prohrávala po brance Ventúry. Jenže prakticky vzápětí dokázal vyrovnat plzeňský Šulc a v závěru první půle definitivně převrátil vývoj utkání na plzeňskou stranu Dweh. V nastavení druhého poločasu ještě pojistil plzeňskou výhru brankou na 3:1 Vydra a Plzeň se tak na závěr podzimu může radovat ze zisku tří bodů.

"Porážka nás mrzí, protože jsme po bodu sahali a remíza by byla z pohledu hry zasloužená. Rychle jsme se dostali do vedení, je pak ale trestuhodné, když soupeř během minuty vyrovná a dostane se zpět do zápasu. Reakce obrany nebyla dobrá. Nás asi ve čtyřech situacích vychytal brankář Staněk," postěžoval si po utkání trenér Olomouce Václav Jílek.

"Odehráli jsme náročné utkání, protože za dobu, co my jsme odehráli tři zápasy, se na nás Sigma mohla chystat a bylo to vidět. Odehrála dobrý zápas, ale rozhodla naše efektivita," prohlásil plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Sigma Olomouc – Viktoria Plzeň 1:3 (1:2)

Branky: 9. Ventúra - 10. Šulc, 45. Dweh, 90.+5 Vydra. Rozhodčí: Zaoral - Hájek, Dohnálek - Radina (video). ŽK: Breite, Fortelný - Jirka, Hranáč, Kliment, Koubek (trenér). Diváci: 3105.

Olomouc: Digaňa - Vraštil (64. Langer), Beneš, Novák (46. Pokorný) - Chvátal, Breite, Ventúra (77. Fiala), Zmrzlý - Fortelný (64. Moses), Zorvan - Juliš. Trenér: Jílek.

Plzeň: Staněk - Hranáč, Hejda, Dweh - Cadu, Kalvach, Traoré (74. Bucha), Sýkora (90. Holík) - Jirka (90. Vydra), Šulc - Kliment (84. Paluska). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články