Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
18. prosince 2023 9:29
Čas čtení 0:23

Rusko sníží vývoz ropy, denně půjde o desítky tisíc barelů

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Rusko sníží vývoz ropy, denně půjde o desítky tisíc barelů
Zdroj: Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Jacob Ford/Odessa American via AP

Rusko v rámci snahy o stabilizaci cen ropy sníží tento měsíc vývoz suroviny o dalších nejméně 50 tisíc barelů denně. V neděli to oznámil ruský vicepremiér Alexander Novak.

Aliance OPEC+, která sdružuje Organizaci zemí vyvážejících ropu (OPEC) a její spojence v čele s Ruskem, se koncem listopadu dohodla, že v příštím roce dobrovolně sníží dodávky na trhy o přibližně 2,2 milionu barelů (1 barel = 159 litrů) denně, aby podpořila stagnující trh s ropou.

Toto číslo zahrnuje také prodloužení stávajících dobrovolných omezení dodávek ze strany Ruska a Saúdské Arábie v celkové výši 1,3 milionu barelů denně.

„Již v prosinci přidáme další objemy,“ citovala Novaka tisková agentura Interfax. „O kolik, uvidíme na základě prosincových výsledků, může to být dalších 50 tisíc barelů denně, možná i více,“ dodal Novak.

Domů
Sdílet
Diskuse