Viktor Pešta reaguje na těsnou KSW prohru se šikovným Bajorem

Pešta

V sobotu probíhal další galavečer organizace KSW, na kterém Salahdine Parnasse, který svého času dokázal porazit Ivana Buchingera, útočil na třetí titulový opasek, který však nezískal. Na stejné akci se představil i český bojovník Viktor Pešta, který se ve druhém zápase v KSW postavil proti Szymonu Bajorovi, který byl nakonec nad jeho síly.


 

No, na tom možná něco bude! Covington vysvětluje, proč nelituje útoku na Edwardsova otce

Elitní český  zápasník v těžké váze Viktor Pešta (19-8) usiloval o druhé vítězství v řadě. Na turnaji KSW 89, který se konal v polských Gliwicích, se střetl s Szymonem Bajorem (24-10), bývalým titulovým vyzyvatelem KSW. Viktor začal hodně aktivně a nebál se jít s Bajorem do přestřelek, ve kterých ovšem trochu ztrácel a tak vzal po minutě souboj na zem. Zde aktivně pracoval a hledal si co nejlepší pozici pro ground and pound nebo submisi. Polák však šikovně bránil a minutu před koncem se zápas dostal znovu do postoje, kde Peštu několikrát nebezpečně trefil a udělal dobrý závěr prvního kola. 

Druhé kolo začal Viktor opatrněji, protože Bajor opět hrozil v postoji. Byl to však polský bojovník, který se pokusil dostat Peštu na zem, ale ten jeho pokus ubránil a naopak sám doručil takedown.

 

Po chvilce se souboj dostal opět do postoje, kde si oba zápasníci vyměnili tvrdé údery, ale o něco přesnější byl opět Polák. A tak vzal Viktor zápas opět na zem, kde soupeře kontroloval.

Ve třetím kole nejprve dostal Pešta Bajora na zem, ale vzápětí se to samé povedlo polskému zápasníkovi, který se snažil kontrolovat zbytek zápasu a držel Peštu na zádech u pletiva. Půl minuty před koncem se Bajor pokusil o submisi, ale Viktor se z nebezpečné pozice rychle vymanil a tak se rozhodovalo na body. Rozhodčí ohodnotili zápas 29-28, 29-28, 28-29 ve prospěch polského zápasníka, který tak vítězí na Split Decision. 

„Bylo to těsné. Věděl jsem, že druhé kolo jsem vyhrál a třetí prohrál. Myslel jsem, že jsem to mohl dostat já. Měl jsem kontrolu, on něco trefil. Musím se na to podívat. Měl výbornou obranu na zemi. To bylo pro mě největší překvapení. Dokázal jsem ho na zemi kontrolovat, ale nepustil mě k ničemu většímu. Myslel jsem, že když ho dostanu pod sebe, tak ho rozsápu, ale to se nestalo,“ reagoval Viktor Pešta po souboji.

Bohužel je z toho další prohra a srovnání KSW bilance na 1:1, což samozřejmě není konec světa, ale je škoda, že se Viktor neprobojoval na vrchol divize, kde by byl velice blízko titulové šanci.






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *