Rozvoz dárků ze sbírky Krabice od bot začal. V Mostě jich lidé přinesli přes 860

18. prosinec 2023 13:16

Diakonie Českobratrské církve evangelické v Mostě začala 18. prosince s rozvozem stovek dárků v rámci charitativní sbírky Krabice od bot. Ty putují k dětem ze sociálně slabých rodin.

Kristýna Lavičková Diakonie v Mostě se právě chystá rozvést desítky dárků, respektive krabic od bot, dětem do sociálně slabých rodin. „Máme jich nabrat 70 a pak 50, tedy celkem 120,“ přibližuje.

Do druhého auta nakládá dárky Michaela Krdlínová. „V autě mám teď tak 50 dárků. Rozvážíme je tady po Mostě – teď právě vyrážíme do Bečova,“ přibližuje.

Rozvoz dárků ze sbírky Krabice od bot začal. V Mostě jich lidé přinesli přes 860

Sbírku Krabice od bot má v Diakonii v Mostě na starosti Petr Hofman. „Letos se nám podařilo vysbírat 867 krabic, což je o 25 víc než loni,“ konstatuje.

Sbírka tedy překonala rekord. Tak jako v minulých ročnících ale dárky pro některé děti chyběly. „Stejně jako v uplynulých letech máme i letos málo dárků pro děti ve věkových kategoriích od 10 let výše. Znamená to, že těm malým bychom mohli dávat třebas i dva dárky najednou, ale pro ty starší, ve věku 15 až 17 let, nám chybí kolem 60 dárků,“ dodává Hofman.

Krabice od bot budou zaměstnanci Diakonie v Mostě rozvážet až do čtvrtka 21. prosince.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související