Deskofobie – úvodka

Po 11 letech končí Deskofobie

18. 12. 2023
Zdroj náhledu: Deskofobie

Deskofobie byla se svými 15 tisíci odběrateli největším youtubovým kanálem věnovaným recenzím deskových her. Ano, ten minulý čas jste právě přečetli správně. Po dlouhých 11 letech totiž tento kanál, kterému se úspěšně dařilo šířit osvětu o deskových a karetních hrách, skončil. Namísto pravidelné pondělní Ranní kávy to oznámil její šéfredaktor Petr Čáslava. 

V minulosti již několikrát měla Deskofobie namále, především z finančních a osobních důvodů. Vždy se ale dokázala díky podpoře diváků vrátit. Tentokrát jde prý o ukončení definitivní a důvody jsou opět především finance. Nájem studia a jeho profesionální výbava jsou finančně velmi nákladné a ekonomická krize doléhá dnes na všechny. Jak Petr Čáslava ve svém videu objasňuje, v Česku není úplně běžná, a zřejmě ani možná, finanční spolupráce s jednotlivými vydavatelstvími. Na to je náš trh příliš malý a her vychází příliš mnoho. Deskofobie tak byla odkázána na podporu diváků a ta v posledních letech výrazně poklesla. V kombinaci s dosluhujícím vybavením se tak situace stala neúnosnou. 

Nezbývá tak než poděkovat Deskofobii za 11 let, během kterých díky svým více než tisíci videím pomohla vzbudit a prohloubit lásku mnoha lidí k deskovým hrám. A popřát týmu mnoho úspěchů na další cestě. 

Simona Rex

Mládí propařila ve společnosti her Diablo, Fallout a MMORPG Ragnarok Online. Na vysoké se prohloubila její láska k deskovkám. Přes fázi hraní pouze párty her a fillerů se dostala k hrám atmosférickým a odmítání čehokoliv, co jen vzdáleně připomínalo euro hru. Nakonec vzala na milost i ty a dnes je deskoherní „omnigamer“. Mezi její největší lásky patří Glorantha: The Gods War, Mars: Teraformace, série Evolution, 51st State, Studená válka a Milostný dopis.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.