Neymar? Copa América je pasé a také Al Hilal musí počkat. Mluvit o návratu dříve než za 9 měsíců je předčasné

Neymar? Copa América je pasé a také Al Hilal musí počkat. Mluvit o návratu dříve než za 9 měsíců je předčasné

Hvězdný Brazilec Neymar se po operaci kolena nezotaví včas, aby mohl startovat na letním jihoamerickém šampionátu. Oznámil to reprezentační lékař Rodrigo Lasmar, jenž jednatřicetiletého útočníka al-Hilálu začátkem listopadu operoval.

Neymar se zranil 17. října v utkání kvalifikace o postup na MS 2026 proti Uruguayi, které Brazilci prohráli 0:2. Nejlepší střelec v historii reprezentace pětinásobných mistrů světa si přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil meniskus v levém koleně.

Copa América se v USA bude hrát od 20. června do 14. července. "Nestihne to, bude to příliš brzo. Nemá smysl přeskakovat léčebné kroky a zbytečně riskovat," řekl Lasmar brazilské rozhlasové stanici Radio 98 FM.

Žádné překvapení. Manchester City přejel Urawu a poslední překážkou k titulu na MS klubů je Fluminense

"Očekáváme, že bude připraven k návratu v srpnu. Musíme být trpěliví. Mluvit o návratu dříve než za devět měsíců je předčasné."

Neymar se v srpnu po šesti letech rozloučil s Paris Saint-Germain a jako jeden z mnoha elitních hráčů toto léto vyměnil Evropu za Saúdskou Arábii. Za svůj nový klub al-Hilál, v němž podepsal dvouletou smlouvu, však vinou svalových potíží odehrál jen pět zápasů.

Sevilla vyhrála po deseti zápasech a poprvé od konce září, Griezmann vyrovnal klubový rekord Aragonése