Dnes Pátek - prehanky-dest 19°C
Zítra Sobota - bourky 20°C
Pátek 24. 5. 2024
Svátek má Jana
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražský život

Praha 4 ocenila zákrok záchranářů a policistů na Novodvorské

Praha 4 včera ocenila zákrok proti útočníkovi, který nožem napadl dvě ženy v Novodvorské ulici. Policisté České republiky a záchranáři ze Záchranné služby hlavního města Prahy projevili pohotovost a odvahu, a zachránili tak život napadeným ženám. Útok se odehrál v sobotu 17. prosince loňského roku v podvečer nedaleko obchodního centra Novo Plaza.

Ocenění předali starosta Ondřej Kubín (ODS), 1. místostarostka Irena Michalcová (ANO) a předsedkyně Výboru pro bezpečnost Lucie Michková (ODS).

„Útočník napadl a pobodal dvě ženy a jen díky spolupráci záchranářů a policistů se podařilo obě ženy zachránit, a nikdo další naštěstí nebyl zraněn,“ uvedl starosta Ondřej Kubín. „Oceňuji profesionalitu i pohotovost obou složek integrovaného záchranného systému, jejich včasný zásah zabránil mnohem horšímu následkům.“

Ocenění převzali zdravotní záchranáři Karel Kirs a Michaela Procházková, kteří byli na místě jako první a zahájili resuscitaci, lékař Luboš Včela, který následně pomohl s provedením náročného zákroku torakostomie, kdy se skalpelem otevře dutina hrudní, aby se v ní nehromadila krev, a řidič vozidla rychlé lékařské pomoci Pavel Volenec.

Z řad policistů byli oceněni pprap. Jakub Málek, který se aktivně zapojil do resuscitace vážně poraněné ženy, a za zákrok proti nebezpečnému pachateli prap. Tomáš Tataruch, nprap. Václav Tůma, pprap. Tomáš Špulák, pprap. Daniel Braj, pprap. Aleš Kolaja, pprap. Richard Trsek a pprap. Tomáš Zimola.



Autor: Alo

Přijďte si s námi zahrát. Nedělní open air koncert

Dnes ve 12:30

Devátý ročník open air koncertu s názvem Přijďte si s námi zahrát v neděli 26. května na Střeleckém ostrově.

Středověké slavnosti na Hradčanech

Dnes v 09:21

Druhé Středověké slavnosti na Hradčanech v krásném prostředí parku Maxe van der Stoela nedaleko pražského hradu v Praze 6.

Kouzlo Prahy ve Vrtbovské zahradě

Dnes v 09:05

Výstavu obrazů od autorky Katky Neveu – Kouzlo Prahy najdete ve Vrtbovské zahradě do 31. května.

Dobročinnej Blešák v Praze 10

Dnes v 09:02

Přijďte si nakoupit stylové kousky a oživte udržitelně svůj šatník. Letos můžete podpořit organizaci Nedoklubko. Tato nezisková organizace pomáhá rodičům předčasně narozených dětí a neonatologickým oddělením v České republice již od roku 2002.

PVK: Přehled plánovaných výluk vody na 22. týden

Včera v 11:44

Pražské vodovody a kanalizace zveřejnily plánované výluky v dodávkách pitné vody příští týden. Výluky jsou z důvodu provádění plánovaných oprav, udržovacích a revizních prací.

Pražské vinice: Dvě besedy na Vyšehradě

Včera v 07:38

Zajímá vás víno a kultura s ním spojená? Poznejte autenticitu a výjimečnost vín z pražských vinic. Jedinečné polohy těchto zelených částí Prahy, z nichž některé jsou památkově chráněnými územími, veřejnosti běžně nepřístupnými, poskytnou i nevšední výhledy...

Troja: Zámek a labyrint

Včera v 07:07

Zámek Troja a jeho okolí představují jedinečný prostor v širším centru Prahy, kde bude GHMP představovat témata spjatá s urbánním historickým prostorem za pomoci současných uměleckých prostředků. 

Moai bude slavnostně odhalena, přijde i Pavel Pavel

Včera v 07:03

Socha Moai v bubenečském parku Lázaro Cárdenase už zdomácněla, v mezičase dostala i klobouk pukao. Nyní dojde i na slavnostní odhalení za přítomnosti zástupců Chile, které sochu do parku Prahy 6 darovalo.

Střelecký ostrov zve na Vinařské slavnosti

22. května 2024 ve 12:15

Prezentace malých rodinných vinařů nejen z jižní Moravy, ale i z oblasti starého a nového světa, jejichž produkci běžně neochutnáte v pátek 24. a v sobotu 25. května.

Další články
Nahoru