bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec kariéry v pětadvaceti! Dvojku draftu vyhnaly z ledu otřesy mozku

20. prosince 2023, 16:30

Tomáš Zatloukal

Měl se stát další superstar Letců z Philadelphie. Navázat na Bobbyho Clarkea, Erica Lindrose nebo třeba Claudea Girouxe. Jenže Nolan Patrick nikdy svůj potenciál nenaplnil a už ho ani nenaplní. V pětadvaceti letech, sedm let poté, co se stal dvojkou vstupního draftu NHL, končí profesionální kariéru. Na kluzištích zámořské profiligy stihl odehrát 222 zápasů, 77krát bodoval. Naposledy oblékal dres Zlatých rytířů z Las Vegas.

Patrick?

Jen Nico Hischier šel v roce 2017 na řadu dřív. Mezi šikovným Švýcarem a kanadským talentem měla panovat velká rivalita, i kvůli tomu, že si Hischiera vybral nenáviděný divizní sok (New Jersey Devils).

Jenže k tomu, aby tahle dvojka byť jen vzdáleně připomínala Connora McDavida s Jackem Eichelem, jednoduše nedošlo. Patrick hned ve svém prvním měsíci mezi elitou utrpěl otřes mozku.

Následovaly další. Kariéru borce, co má hokej v DNA (NHL si zahrál jeho táta Steve i strýcové Rick a James, někdejší znamenitý bek NY Rangers či buffalských Sabres), jednoduše zdecimovaly.

Právě kvůli následkům komocí vynechal sezony 2019-2020 i 2022-23. Kompletně.

Když už hrál, byl jen stínem toho sebevědomého a všestranného machra, co kdysi tolik učaroval skautům.

Jeho derniérou se stal zápas z 24. června 2022, kdy naskočil za Vegas proti nashvillským Predatorům.

Letošní jízdu za Stanley Cupem v podání Golden Knights už sledoval jen jako divák, tělo ho nepustilo zpátky mezi mantinely. Na poháru jeho jméno chybí, klub nepožádal o udělení výjimky. A poté Patrickovi nepředložil ani kvalifikační nabídku.

Patrick si tak od léta teoreticky mohl hledat nové angažmá, ale zdravotní stav mu přidání další štace v NHL neumožnil. A tak se rodák z manitobského Winnipegu poohlédl po jiném jobu.

Stává se z něj videokouč a dovednostní trenér ve společnosti The Power Play. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.