Josef Zíma o své největší radosti: Bez publika by mi bylo smutno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Josef Zíma o své největší radosti: Bez publika by mi bylo smutno

Josef Zíma
Josef Zíma (Facebook)

Bylo mu 27 let, když natočil pohádku Princezna se zlatou hvězdou. Josef Zíma (91) v ní zazářil v roli spravedlivého prince Radovana a stal se tak pro mnohé divačky okamžitě idolem. Sám herec a zpěvák však pohádku nesleduje. A řekl proč. 

Princezna se zlatou hvězdou patří k nejkrásnějším českým pohádkám. Josef Zíma se jako princ Radovan zamiloval do princezny Lady a bránil ji před zlým králem Kazisvětem. A díky pravidelným televizním reprízám ji tak lidé mohou stále vídat. Sám herec a zpěvák však pohádku nezapíná.

Yvetta Simonová oslavila 95: Můj život byl plný Karlů!

Video se připravuje ...

„Nedívám se, nerad se na sebe dívám. Možná ze začátku jsem se na kousek podíval, ale nemusím to mít,“ řekl Zíma, pro kterého zůstala celý život jednoznačně hudba na prvním místě. „Dělá mi dobře, že můžu ještě účinkovat. Bez toho by mi bylo hodně smutno,“ řekl zpěvák, pro něhož je muzika jakýmsi všelékem. „Zaplaťpánbůh, že mi tam kousek toho hlasu ještě zůstal,“ řekl zpěvák, který nejraději poslouchá symfonickou hudbu a opery. Radost mu dělá také rodina, která je jeho velkou oporou. „Dokud to půjde, tak budu zpívat,“ zakončil slavný princ Radovan.

Josef Zíma na narozeninách Simonové: Stárnutí cítím každý den!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.