Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
21. prosince 2023 8:49
Čas čtení 1:01

Eva Pavlová založila nadační fond. Chce podporovat děti nebo samoživitele a samoživitelky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Eva Pavlová založila nadační fond. Chce podporovat děti nebo samoživitele a samoživitelky
Zdroj: Úřad vlády ČR

První dáma ohlásila založení nadačního fondu, který se netají ambiciózními plány. I když tým má údajně malý, chce „využít svého postavení a zvýšit povědomí o důležitých tématech, která trápí naši společnost“.

Nadační fond Evy Pavlové najdeš pod tímto odkazem. Bývalá podplukovnice české armády zde vysvětluje i svou motivaci, proč chce lidem pomáhat. 

„Žijeme v době velkých změn, čelíme mnoha neznámým a těžkým životním situacím. Ráda bych se proto věnovala tématu ‚zdravá rodina‘. Pozornost svého působení bych ale chtěla zaměřit i na problematiku chudoby, sociálního vyloučení, zdravotní péče, vzdělávání nebo ochrany životního prostředí,“ napsala první dáma.

Členy správní rady nadace jsou kromě Pavlové také Josef Blaho a Eva Ridvalová. Celý tým společnosti čítá pouhých 11 osob i s externími spolupracovníky a spolupracovnicemi.

Prozatím rozcestník

Web nadace momentálně slouží jako takový rozcestník, kde může široká škála lidí hledajících pomoc najít to, co potřebuje. Hlavními třemi kategoriemi jsou děti, senioři*seniorky a samoživitelé*samoživitelky. Když tyto kategorie rozklikneš, najdeš kontakty na celou řadu charitativních projektů.

Sám nadační fond se údajně chystá organizovat akce, z jejichž výtěžků bude financovat běh společnosti. Další finance bude získávat z darů na účet, který je zde také uveden.

21. června 2023 8:30 Čas čtení 0:14 KVÍZ: Nejvýznamnější ženy českých dějin. Jak dobře znáš naše národní hrdinky? KVÍZ: Nejvýznamnější ženy českých dějin. Jak dobře znáš naše národní hrdinky?

Podobné nadační fondy zakládaly nebo spoluzakládaly i manželky předchozích prezidentů – Ivana Zemanová, Livia Klausová, Dagmar Havlová i Olga Havlová. Všechny, až na nadaci Ivany Zemanové, která je v likvidaci a ukončila činnost, fungují.

Jak upozornil server Romea.cz, Livia Klausová je předsedkyní správní rady Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových, který se zaměřuje především na podporu vzdělávání. Dagmar Havlová založila Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, která má široký okruh zájmů. První manželka Václava Havla Olga založila Výbor dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové, jejímž cílem je pomáhat lidem se zdravotním postižením, lidem opuštěným a diskriminovaným v jejich začlenění do společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse