15. prosince 2023

Vinná klobása v housce s remuládou



Předvánoční období, to je hlavně o cukroví a sladkém ve všech podobách. Pokud si ale jako já radši dáte něco slaného, mám recept přesně pro vás, připravila jsem vánoční verzi burgeru do ruky, vinnou klobásu v housce. Je obalená v křupavé voňavé strouhance a doplňuje ji svěží remuláda. No, vyzkoušejte.



2 porce

  • 300g vinné klobásy
  • vejce
  • mléko
  • 4 lžíce strouhanky (nejlépe panko)
  • 2 lžíce parmezánu
  • kůra z poloviny citronu
  • svazek hladkolisté petrželky
  • olej
  • 100g celeru, nahrubo nastrouhaného
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • šťáva z poloviny citronu
  • sůl a pepř
  • housky

  1. Vinnou klobásu rozdělím na dvě části, vytvořím z nich šneky a uprostřed je zajistím špejlí, aby se nerozmotaly.
  2. Do misky přidám strouhanku, parmezán, citronovou kůru a část najemno nasekané petrželky.
  3. Klobásu obalím ve vejci rozšlehaném s trochou mléka, a potom v bylinkové směsi se strouhankou. Klobásu pak pozvolna opeču z obou stran na oleji dozlatova.
  4. Na remuládu promíchám celer s majonézou, zakysanou smetanou, citronovou šťávou, částí nasekané petrželky a dochutím solí a pepřem.
  5. Housku řeznou stranou opeču dokřupava, naspod položím křupavou klobásu, navrch část remulády a přiklopím druhou částí housky. Podávám.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)